letettek-a-szena-reti-lakopark-alapkovet

Letették a Széna réti lakópark alapkövét

Ünnepélyes keretek közt tették le a Széna réti lakópark alapkövét. A júliusi szerződéskötés után hivatalosan is elindult az a folyamat, amelynek első ütemében 71 önkormányzati bérlakást alakítanak ki. A beruházást egy milliárd forintos keretből valósítja meg a kivitelező.

tamogatjak-az-elso-lakashoz-jutast

Támogatják az első lakáshoz jutást

Rendkívüli testületi ülés keretében döntött a Nyírbátori Önkormányzat a helyben élő fiatalok első lakáshoz jutásának támogatásáról. A határozat 2019. augusztus 5-től érvényes.

jardak-utcak-terek

JÁRDÁK UTCÁK TEREK

A város 2014-től részben folytatta a megkezdett infrastruktúra fejlesztési programokat, részben új célokat tűzött ki az itt élők igényeihez igazodva és a 21. század kihívásaira reagálva.

jardak-utcak-terek

JÁRDÁK UTCÁK TEREK

A város 2014-től részben folytatta a megkezdett infrastruktúra fejlesztési programokat, részben új célokat tűzött ki az itt élők igényeihez igazodva és a 21. század kihívásaira reagálva.

lehetoseg-es-felelosseg

LEHETŐSÉG ÉS FELELŐSSÉG

A megyében nincs még egy olyan város, amelynek a gazdasága – lakosságarányosan – olyan mértékben nőtt volna, mint a most 740 éves Nyírbátoré. A város ipari kapacitása, Nyíregyháza után, a második legnagyobb a megyében. A 2002-ben – 2003-ban kezdődő ipari beruházási kedv, szinte töretlenül folytatódik napjainkban is, s következményeként, több, mint ötezren dolgoznak az ipari parkban.

forma-stilus-hagyomany

Forma, stílus, hagyomány

Ha késve is, de végre olyan kormányzati szabályozás született, amelyek célja, hogy valamilyen ízlés-rendszerbe tereljék az építkezőket, átalakítókat, felújítókat. Nyírbátorban is elkészült az ehhez szűkségek Településképi Arculati Kézikönyv. Marosán Andrea főépítésszel arról beszélgettünk, hogy az új szabályozás mire terjed ki, illetve, hogy vajon hozhat-e látványos javulást Nyírbátorban.

nivodijat-kapott-a-rosenberger

Nívódíjat kapott a Rosenberger

2018. évi Építőipari Nívódíjban részesült

atadtak-a-fay-utcai-korforgalmat

Átadták a Fáy utcai körforgalmat

Több mint 200 millió forintból sikerült kialakítani Nyírbátorban a legújabb körforgalmat, amit egy addig igen veszélyes csomópontba álmodtak meg már több évvel ezelőtt. Az elmúlt években megháromszorozódott a forgalom ebben a csomópontban, amely olyan városrészeket köt össze, ahol óvodák, iskolák működnek nagy lakótelepekkel. Emiatt a reggeli időszakban és a munkaidő végén, a délutáni órákban kialakult állapotot ma már remekül levezényli az új körforgalom. A Fáy utcai beruházást kedden adták át ünnepélyes keretek között.

aszfaltozzak-a-szechenyi-utcat

Aszfaltozzák a Széchenyi utcát

Augusztus 31-ig befejezik a Széchenyi utca aszfaltozását. Mivel az elmúlt években nem sikerült pályázati úton megvalósítani a beruházást, a város úgy döntött, hogy saját forrásból oldja meg azt. Az előkészületi munkálatok már hetek óta zajlanak. A részletekről Balla Jánosné, önkormányzati képviselő (MSZP) tájékoztatta szerkesztőségünket.

tortenelmi-perspektiva

TÖRTÉNELMI PERSPEKTÍVA

Szinte minden évben van valamilyen jubileum a városban és ezek ünneplése erősíti a nyírbátoriakat abban, hogy egy komoly történelmi hagyományokkal bíró, de a jelenben is szilárdan álló és a jövőt jól tervező városnak a polgárai. Máté Antal polgármester még azt is hozzáteszi, hogy ez egy szerethető város, és erre a településre büszkék lehetnek a lakói. 

kozel-600-millio-mar-a-„kasszaban”

KÖZEL 600 MILLIÓ MÁR A „KASSZÁBAN”

 

Erre az évre 1.9 milliárd forint helyi adóbevétellel számol a nyírbátori önkormányzat. A március 15-i határidőre az időarányos részt nagyrészt a befizetés rovatban könyvelhették, tudtuk meg Badics Ildikótól.

csepererdo

Csepererdő

Szombaton hangulatos kis műsor (a Nyírbátori magyar-angol kéttannyelvű diákjai) vezette fel azt, a lassan hagyománnyá nemesedő eseményt, amely a félévben születettek örömére rendezett faültetés a Cseperdőben, a Szénaréti tó mellett.