kettannyelvus-gyerekek-lengyelmagyar-testveriskolai-talalkozoja-rawa-varosaban

Kéttannyelvűs gyerekek lengyel-magyar testvériskolai találkozója Rawa városában

A Magyarországi Bem József Lengyel Kulturális Egyesülettel való együttműködésnek köszönhetően intézményünk, a Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános iskola 24 tanulója, három pedagógus kíséretében 5 napot tölthetett Lengyelországban március 25-29. között. 

prevencios-eloadasok-az-iskolakban

Prevenciós előadások az iskolákban

Prevenciós előadássorozat zajlik a nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskolában. Az előadásokat a Nyírbátori Egészségfejlesztési Iroda munkatársai tartják. A hasznos és érdekes információkkal elsőként az alsó tagozatosokat keresték meg a szakemberek.

nyirbatori-osztondij

Nyírbátori ösztöndíj

Nyírbátor önkormányzata ebben a tanévben meghirdetett egy ösztöndíj programot, kifejezetten hátrányos helyzetű, általános iskolás diákok számára. Erre tanulmányi, sport és művészeti alapon lehetett pályázni és nem feltétlenül csak kiemelkedő tanulmányi eredményt produkáló gyerekek indulhattak eséllyel. Az első körben még nem tudták betölteni az ötvenes keretet, mert nem volt elég pályázó. Pedig a feltételek nem túl erősek, miközben a tíz hónapon keresztül elnyerhető, havi 10000 Ft. kifejezetten sokat segíthet a nyertes gyerekek körülményeinek javításában. Levendáné dr Lengyel Valériát, az önkormányzat bizottsági elnökét Nagy Miklós kérdezte.

a-lengyel-testvervaros-diakjait-fogadtuk-a-kettannyelvuben

A lengyel testvérváros diákjait fogadtuk a Kéttannyelvűben

 

A Magyarországi Bem József Lengyel Kulturális Egyesülettel való együttműködésnek köszönhetően iskolánk november 12-16. között 15 lengyel kisdiákot és három pedagógust látott vendégül, akik Rawa Mazowieckából, Nyírbátor lengyelországi testvérvárosából érkeztek intézményünkbe