zenei-napok--zenei-kulonlegessegek

Zenei napok - zenei különlegességek

nyirbatorban-talalkoztak-a-fuvosok

Nyírbátorban találkoztak a fúvósok

Augusztus első hétvégéjén rendezték meg ebben az évben is az évtizedes hagyománnyal bíró Nyírbátori Fúvószenekari Találkozót. Szombaton tartották a 10. ilyen eseményt, ahol öt zenekar lépett a kulturális központ lépcsőpiramisának tetejére, mint színpadra.

emlektabla-avatas-dozsa-gyorgy--emlekere

Emléktábla avatás

EMLÉKTÁBLA AVATÁS

Emléktáblát avatnak Nyírbátorban Dózsa György, egykori művelődési ház igazgató, Pro Urbe díjjal kitüntetett népművelő, a Szárnyas Sárkány Nemzetközi Utcaszínházi és Világzenei Fesztivál kitalálója emlékére. A tábla a 2018-ban elhunyt Dózsa György baráti köre kezdeményezésére készült el és kerül a Báthory István Múzeum falára.

Időpont: 2019. július 12., 17 óra

Helyszín: Báthory István Múzeum

                 Nyírbátor, Károlyi Mihály u. 21.

nyirbatori-szinpadon-a-before-the-last

Nyírbátori színpadon a Before The Last

Különleges helyszínnek bizonyult a miskolci Before The Last nevű zenekar számára a Nyírbátori Kulturális Központ színházterme, hiszen a három éve együtt zenélő fiatalemberek leginkább a fesztiválok hangulatához szoktak. A formáció egyik tagja azonban szívesen közreműködött abban, hogy Nyírbátorban is fel tudjanak lépni, hiszen ő maga is itt tanult zenélni, itt választotta ki hangszerét. Lehel Bence szaxofonon játszik a zenekarban.

alakul-a-hataror-gyujtemeny

Alakul a határőr gyűjtemény

2019-ben végleges helyére kerül az a folyamatosan bővülő gyűjtemény Nyírbátorban, amely tulajdonképpen az egykor működő határőrséget, annak mindennapjait, a határőrök viseletét, sport- és kulturális életét mutatja be. A különböző ruházatok, a kitüntetések, a zászlók, a táblák és díszek mellett a tervezett állandó tárlaton kiadványok is segítik majd azt az időutazást, amely visszavisz bennünket a határőrség kapcsán a 20. századba.

nyeremenyjatekot-hirdet-az-onkormanyzat

Nyereményjátékot hirdet az önkormányzat

 Pecsétgyűjtési akciót hirdet az önkormányzat 2019. május 1. és szeptember 27. között. Értékes nyereményeket vihet haza, aki összegyűjt 8 pecsétet a megjelölt városi rendezvényeken és turisztikai helyszíneken. Szerezze be első pecsétjét a Városi Majálison!

ismet-atadtak-a-kuckot

Ismét átadták a kuckót

Április 27-e fontos nap volt az Ifjúsági és Családi Kuckó életében, hiszen színes programokkal kísérve adták át egy 100 millió forintos beruházásnak köszönhetően a kibővített épületet. A nyírbátori kuckó egy igazi családi központ szerepét tölti be a városban, amit az itt élő civilek, fiatalok és kisgyermekes családok igényeire alapozva alakítottak ki és fejlesztettek tovább.

nyirbatori-fotokat-allitottak-ki-a-testvervarosban

Nyírbátori fotókat állítottak ki a testvérvárosban

Gyurkó Mihály "Az én Nyírbátorom" elnevezésű fotókiállítása Nagykárolyban

ujra-megnyitjak-a-kuckot

Újra megnyitják a Kuckót

Most még zárt kapuk mögött látszik csak a felújított Ifjúsági és Családi Kuckó, de hamarosan egy ünnepi és szórakoztató programokkal tűzdelt megnyitón ismét birtokba vehetik az épületet a nyírbátori családok.

pillanatkepek-a-kettannyelvu-iskolabol

"Pillanatképek" a Kéttannyelvű Iskolából

A téli szünetről visszatérve 2019. január 12-én Jótékonysági bált - "Pótszilvesztert" rendeztünk. A jókedvet az est nyitányaként intézményünk 7.a és 8.a osztály táncos lábú lányainak, valamint Balogh Tícia - Nagy-Kasza Kristóf, Cruz Heather Laura - Demarcsek Dániel a Nyírség Táncegyüttes tagjainak fantasztikus műsora alapozta meg a több mint 300 vendég számára.

felujitva-nyilt-meg-januar-7en-a-varosi-konyvtar

Felújítva nyílt meg január 7-én a városi könyvtár

2018 fontos esztendőnek számít a Nyírbátori Városi Könyvtár életében. Egyrészt olyan fejlesztési folyamat indult el, amelynek köszönhetően már igen sürgető felújítási munkálatokat is el tudtak végezni. 

100-eve-szuletett-dr-szalontai-barnabas

100 éve született Dr. Szalontai Barnabás

„Múlt nélkül nincs jövő” – Babits Mihály gondolatával kezdte ünnepi köszöntő beszédét Máté Antal, polgármester azon a visszaemlékező ünnepségen, amelyet a100 éve született Dr. Szalontai Barnabás emlékére szerveztek Nyírbátorban.