egyetemi-kepzes-nyirbatorban-

EGYETEMI KÉPZÉS NYÍRBÁTORBAN

A város ipari potenciálja, a térségben élő fiatalok igénye szinte magától értetődővé tette, hogy ideje megszervezni az egyetemi képzést is Nyírbátorban. A Nyírbátori Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ pontosan erre a válasz. Ha elegendő az igény, szinte bármelyik egyetem képzését is el lehet hozni ide. A Nyírbátori KFKK igazgatójával Zichyné Belinszky Katalinnal Nagy Miklós készített interjút

helyi-szocialis-osztondijak

Helyi szociális ösztöndíjak

Két éve hozta létre az önkormányzat a hátrányos helyzetű családban élő gyerekek tanulmányi, művészeti és sport ösztöndíját. Évente 50 tanuló részesülhet ebben a típusú támogatásban. A beérkezett pályázatokról egy pontrendszer alapján dönt az oktatási és kulturális bizottság. A pontrendszert a bizottság az iskolák pedagógusaival konzultálva alakította ki.

A Bátor Média érdeklődésére Levendáné Dr. Lengyel Valéria, az oktatási és kulturális bizottság tagja, az OKSI korábbi elnöke adott részletes tájékoztatást a helyben élő és tanuló diákok támogatását célzó ösztöndíj pályázatról. 

dupla-letszammal-indul-a-bolcsode-szeptembertol

Dupla létszámmal indul a bölcsőde szeptembertől

Duplájára, vagyis 48 főre bővült a nyírbátori Napsugár Bölcsőde befogadóképessége. A fejlesztés és a bővítés a karbantartási munkálatokkal egy időben fejeződött be. Jelenleg egy-két szabad hely van már csak a bölcsődében.

kettannyelvus-gyerekek-lengyelmagyar-testveriskolai-talalkozoja-rawa-varosaban

Kéttannyelvűs gyerekek lengyel-magyar testvériskolai találkozója Rawa városában

A Magyarországi Bem József Lengyel Kulturális Egyesülettel való együttműködésnek köszönhetően intézményünk, a Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános iskola 24 tanulója, három pedagógus kíséretében 5 napot tölthetett Lengyelországban március 25-29. között.