maszkokkal-latja-el-a-szaki-az-egeszsegugyieket-

Maszkokkal látja el a SZAKI az egészségügyieket

Mivel oktatási intézményről van szó, a nyírbátori Bethlen Gábor Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium élete is alaposan megváltozott a korona vírus terjedése következtében kialakult helyzet miatt. A tanítás folytatódik, mindezt digitális oktatás keretében oldja meg ez az iskola is. A szociális szolgáltatóval, a családvédelmi központokkal, a szociális munkásokkal pedig egy sokkal szorosabb kapcsolatot alakított ki az intézmény. Ennek az oka az, hogy egy-egy településen nehezebben tudnak elérni bizonyos tanulókat, és ilyenkor az említett szervezetek és munkatársaik által sikerül újra felvenni a kapcsolatot a gyerekekkel, és így aktívan be tudnak kapcsolódni a digitális oktatásba.

Mivel a technikai és a humán forrás is adott, így szájmaszk varrásba kezdtek a Bethlen Szakközépiskolában. Az iskola rendelkezik női szabó tanműhellyel, ezért azonnal tudtak csatlakozni a központi kezdeményezéshez. A cél, hogy helyben ellássák textil szájmaszkokkal elsősorban az egészségügy területén dolgozókat, másodsorban pedig a lakosságot.

egyetemi-kepzes-nyirbatorban-

EGYETEMI KÉPZÉS NYÍRBÁTORBAN

A város ipari potenciálja, a térségben élő fiatalok igénye szinte magától értetődővé tette, hogy ideje megszervezni az egyetemi képzést is Nyírbátorban. A Nyírbátori Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ pontosan erre a válasz. Ha elegendő az igény, szinte bármelyik egyetem képzését is el lehet hozni ide. A Nyírbátori KFKK igazgatójával Zichyné Belinszky Katalinnal Nagy Miklós készített interjút

egyetemi-kepzes-indul-nyirbatorban

Egyetemi képzés indul Nyírbátorban

Mérnökinformatikus és vidékfejlesztési agrármérnök képzésre várják a hallgatók jelentkezését a Nyírbátorban, szeptemberben induló egyetemi képzés keretében. 

dupla-letszammal-indul-a-bolcsode-szeptembertol

Dupla létszámmal indul a bölcsőde szeptembertől

Duplájára, vagyis 48 főre bővült a nyírbátori Napsugár Bölcsőde befogadóképessége. A fejlesztés és a bővítés a karbantartási munkálatokkal egy időben fejeződött be. Jelenleg egy-két szabad hely van már csak a bölcsődében.