urbact--2020

URBACT - 2020

Nemzetközi rendezvény helyszíne volt az egykori 2-es Iskola épülete. Ezúttal az Urbact nevet viselő, az Európai Unió által létrehozott program érkezett a városba. A két napos januári konferencia konkrét témája az integrált városfejlesztés speciális megközelítése a Re-GrowCity projektcsoportban. A „Re-growCity” – vagyis a „Város Újraélesztése” - hálózat feladata az, hogy a helyi képességekre építve olyan eszközöket fejlesszen ki, amelyek megállítják és megfordítják a hosszú távú társadalmi, gazdasági és környezeti hanyatlást. A csoportban hat másik európai település mellett hazai kisvárosként Nyírbátor kapott szerepet.

mate-vs-mate

MÁTÉ vs MÁTÉ

. Ma már nehezebben megy az átállás. Sokszor, a magánéletemben, amikor aztán tényleg lehetnék viccesen laza, nem mindig sikerül. Előfordul, hogy a barátok jegyzik meg, lehetek végre lazább, mert ott nem polgármesterként vagyok jelen. Nem úgy van, hogy a hivatalban leveszem a zakót és ottmarad vele együtt a polgármester is. Igyekszem, de nem könnyű ez. Máté Antal polgármesterrel Nagy Miklós beszélgetett.

regeszeti-kutatasok-az-elkerulo-nyomvonalan

Régészeti kutatások az elkerülő nyomvonalán

Még októberben megkezdődött az elkerülő út nyomvonalának kijelölése, és a kijelölt rész régészeti feltárása. A Jósa András Múzeum munkatársai a feltárási munkák során már néhány nap után egy szarmata település nyomaira bukkantak. Az önkormányzat tájékoztatása szerint az év végéig befejeződnek a régészeti kutatások, és a jövő év tavaszán elindulhat a tulajdonképpeni beruházás.

bekotottek-a-terfigyelo-kamerakat-a-rendorsegre

Bekötötték a térfigyelő kamerákat a rendőrségre

Nyírbátor leginkább veszélyeztetett részeit is ma már kamerák figyelik. A városi térfigyelő rendszert nemrégiben összekötötték a rendőrséggel. A részletekről Dobos Tibor, alezredest (Nyírbátori Rendőrkapitányság) kérdeztük.