batori-szalagos-fank-

Bátori szalagos fánk

Nehéz időszakot élünk a járványhelyzet miatt. A programok között pedig ilyen idő tájt minden korosztály számára igazi szórakozást jelentenek a farsangi bálok, összejövetelek. Ezek a rendezvények idén elmaradnak, de a fánk, a farsangi fánk talán felidézi bennünk valamely korábbi kedves farsangi élményünket. A fánk, bár tipikus farsangi finomság, mégis minden családban többször is asztalra kerül egy évben leginkább az unokák kérésére. A Báthori István Nyugdíjas Klubban pedig már szokás, hogy minden farsangi időszakban összejönnek a klubtagok, néhány hölgy kisüti a több száz fánkot és valamennyien jelmezbe öltözve mulatnak együtt. 

szinhazi-eloadas-a-szinhazteremben

Színházi előadás a színházteremben

Igen furcsán alakult az első olyan színházi évad Nyírbátorban, amikor a szervezők végre tükörbérletet hirdethettek a nagy érdeklődés miatt. Az ismert okok miatt új időpontokat kellett keresni a járványhelyzet miatt törölt előadásoknak. Az utóbbi időben már az is nagydolognak számít, hogy a Kulturális Központ színtársulatot fogadhatott, akik a nagyteremben léphettek színpadra. Ezúttal a hazánkban igen kedvelt Michael és Ray Cooney-művek egyikét vitte színre a Bánfalvy Stúdió. Beleznay Endre főszereplésével mutatták be a Nicsak, ki lakik itt? című darabot két egymást követő napon. 

 

megnyitott-a-kemping

Megnyitott a kemping

Kihasználva az elmúlt hónapokban kialakult kényszer szülte csendet a Sárkány Kempingben elvégezték a karbantartási, festési munkálatokat, így 05.29-től zavartalanul fogadják a vendégeket az apartmanokban, illetve a lakókocsival érkezőket is. A kemping egyelőre a belföldi turistákra számíthat. A vendégek nagy részét jelentő határon túlról érkező látogatókra vonatkozó szabályok ugyanis még nem teszik egyértelműen lehetővé a többnapos munkán kívüli utazásokat.

strandnyitas--20200530

Strandnyitás - 2020.05.30.

STRANDNYITÁS

Szombaton nyit a nyírbátori strand. A legtöbb szabály a fürdő házirendjéből ismert, néhány olyan van, amit a járvány miatt kell betartani. A strand területén a korábbi 1000-1200 fő helyett most kb. félezer vendég tartózkodhat egyszerre.