ma-mar-iskolaban-az-alsosok

MA MÁR ISKOLÁBAN AZ ALSÓSOK

Hétfőtől ismét az iskolában tanulnak az alsós diákok. A z iskolai rendbe már beletartozik, hogy hőmérőzés után és maszkban léphetnek be az intézmény területére. A pedogógusok túlnyomó része már megkapta az első védőoltást, de sokakban ott van a félelem, hogy még megfertőződhetnek.

tudaselmeny

TUDÁSÉLMÉNY

TUDÁSÉLMÉNY

Hírek a Kéttannyelvűből

 

   A Korányi Frigyes Görögkatolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium valamint a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola  a magyar kultúra napja tiszteletére online megyei versmondó versenyt hirdetett két kategóriában. Iskolánk öt lelkes diákja nevezett be erre a versenyre. 

ovodai-beiratkozas-aprilisban

Óvodai beiratkozás áprilisban

Az utóbbi években folyamatosan csökken a születések száma hazánkban. Az óvodai beiratkozások alkalmával jól látható, hogy nem születik annyi gyerek, mint amennyire az óvodáknak szüksége lenne. A helyzet Nyírbátorban is hasonló.

tortenelmi-pillanat

TÖRTÉNELMI PILLANAT

Többen is történelminek nevezték a szeptember negyedikei eseményt, amikor Nyírbátorban megnyitották az első, egyetemi tanévet. Ezt, a város jövőjével kapcsolatos, egyelőre még szinte beláthatatlan következményekkel járó képzést alig egy év alatt sikerült megszervezni.