ma-mar-iskolaban-az-alsosok

MA MÁR ISKOLÁBAN AZ ALSÓSOK

Hétfőtől ismét az iskolában tanulnak az alsós diákok. A z iskolai rendbe már beletartozik, hogy hőmérőzés után és maszkban léphetnek be az intézmény területére. A pedogógusok túlnyomó része már megkapta az első védőoltást, de sokakban ott van a félelem, hogy még megfertőződhetnek.

sokan-igenyelnek-ebedet-az-onkormanyzati-konyharol

SOKAN IGÉNYELNEK EBÉDET AZ ÖNKORMÁNYZATI KONYHÁRÓL

A hétfőtől érvényes újabb szigorítások alapján minden óvodás és iskoláskorú gyermek a digitális oktatás szerint tanul saját otthonában. Már több mint 400-an igényelnek ebédet naponta a nyírbátori önkormányzati konyháról. Az igénylők száma folyamatosan nő.

ovodai-beiratkozas-aprilisban

Óvodai beiratkozás áprilisban

Az utóbbi években folyamatosan csökken a születések száma hazánkban. Az óvodai beiratkozások alkalmával jól látható, hogy nem születik annyi gyerek, mint amennyire az óvodáknak szüksége lenne. A helyzet Nyírbátorban is hasonló.

tortenelmi-pillanat

TÖRTÉNELMI PILLANAT

Többen is történelminek nevezték a szeptember negyedikei eseményt, amikor Nyírbátorban megnyitották az első, egyetemi tanévet. Ezt, a város jövőjével kapcsolatos, egyelőre még szinte beláthatatlan következményekkel járó képzést alig egy év alatt sikerült megszervezni.