Nyírbátorban a legjobb hagyományok egyike az, hogy a valamiben tehetséget mutató általános és középiskolás diákokat a tanév végén, a legmagasabb szinten köszöntik és ismerik el eredményeiket a teljes városközösség előtt.

A tehetséges tanulók köszöntése június 5-én a Művelődési Központban történt meg, ahol Nyírbátor polgármestere többek között arról is beszélt, hogy a tehetséggondozás rendkívül fontos az iskolák számára a művelt társadalom kinevelése szempontjából, hiszen a tehetségek nélkül nincs az a tudományág, ami lépést tudna tartani a világgal. Máté Antal továbbá elmondta, hogy példaértékű a nyírbátori iskolák hozzáállása ahhoz, ahogy az elmúlt években a gyermekeket segítették felkészíteni és eljuttatni a megmérettetésekre.

A Bátor Mazsorett csoport zenés-táncos produkcióját követően átadták az elismeréseket azoknak a legeredményesebb diákoknak, akik a 2022/2023-as tanévben megrendezett különböző tanulmányi, művészeti versenyeken szép eredményeket értek el, így a megyei, regionális versenyek dobogósainak, az országos tanulmányi versenyeken 1-10. helyet elért tanulóknak. Köszönetet mondtak a szülőknek és a felkészítő pedagógusoknak. Az ünnepség zárásaként a Nyírbátori Diákszínpad tagjai „A költői verseny” című Lázár Ervin mesejátékot adták elő. A konferanszié Majtényi Edit volt.