2024. 05. 02. KÖNYVTÁR: FOTÓPÁLYÁZAT MÁJUS 10-IG

Házi kedvencek könyvközelben a címe a Városi Könyvtár mostani fotópályázatának.

2024. 05. 02. NYÍRBÁTORI SÉFEK FŐZTÉK MAGYARORSZÁG IDEI ÉTELÉT

A Magyarország étele szakácsversenyt 2024-ben nyírbátori séfek nyerték „Erdőről mezőre” fantázianevű fogásukkal.

2024. 04. 25. A MAGYAR MŰVÉSZETOKTATÁS NAPJA

A magyar művészetoktatás napját Nyírbátorban április 20-án, szombaton ünnepelték a Kulturális Központban. A hangversenyen fellépett a Nyírbátori Ütőegyüttes.

2024. 04. 25. ÚJ OTTHONT KAPOTT AZ ÜTŐEGYÜTTES

Önkormányzati finanszírozással korszerű termet és raktározási lehetőséget kapott az ütő tanszak a nyírbátori művészeti iskolában.

2024. 03. 28. TESTVÉRVÁROSOK HÁLÓZATA

Nyírbátor is partnerváros „Az Európai Unió jövőképe a fenntartható és méltányos holnapért - A fenntartható városok európai hálózata a polgárokért” című projektben.

2024. 02. 01. GALÉRIÁT AVATNAK NYÍRBÁTORBAN

Nagyon erős a képzőművészeti élet Nyírbátorban. Festők, grafikusok, tüzzománc művészek jelenléte is mutatja, ebben a városban sokan leltek motthonra, ihletre és alkotásaikkal öregbítik a város jó hírét. Ez volt az egyik, pontosabban a legfőbb indoka, hogy az eddigi alkotóház felújítása már az új Városi Galéria létrejöttét is jelenti.

2024. 01. 23. BÁTHORY NAPOK SZILÁGYSOMLYÓN

A testvérvárosi kapcsolatok jegyében Nyírbátort is képviselték a szilágysomlyói Báthory Napokon. A háromnapos programon a hivatalos delegáción kívül lehetőséget kaptak bemutatkozni a város több civil szervezete is.

2024. 01. 12. ÚJ KÖNYVEKKEL INDUL AZ ÉV A KÖNYVTÁRBAN

Figyelembe véve az eszméletlen magas könyvárakat, teljesen indokolt a könyvtárak működtetése, hiszen és szerencsére minden ellenkező híreszteléssel szemben sokan szeretnek olvasni. Olyanok is, akik jövedelmi helyzetük alapján nem engedhetik meg maguknak a rendszeres könyvvásárlást. A Városi Könyvtárban sok új kiadvány is elérhető. Itt hívjuk fel a figyelmet arra, hogy Nyírbátor 50 éves jubileumára kiadott minden háztartást megillető könyvet a könyvtárban lehet átvenni munkaidőben.

2023. 12. 07. ADVENTI RAJZ- ÉS KÉZMŰVES PÁLYÁZATOK

A legszebb rajz óriásplakáton is látható.

2023. 09. 14. KONCERT, SZÜRETI HÉTVÉGE, SZÍNHÁZBÉRLET

Megkezdődött a színházbérletek értékesítése, amihez a városkártyával rendelkezők kedvezménnyel jutnak hozzá.