2019. 12. 15. Programajánló az év végére

Színházi előadások, mozifilm vetítések, szabadtéri programok Nyírbátorban

2019. 12. 15. Bátori Estek

Három különleges zenei élmény szerepel a Bátori Estek idei évadában is. A zenei előadások, koncertek megtekintése a városvezetés jóvoltából ingyenes. A Bátori Estek februárban folytatódik. 

2019. 08. 09. Nyírbátorban találkoztak a fúvósok

Augusztus első hétvégéjén rendezték meg ebben az évben is az évtizedes hagyománnyal bíró Nyírbátori Fúvószenekari Találkozót. Szombaton tartották a 10. ilyen eseményt, ahol öt zenekar lépett a kulturális központ lépcsőpiramisának tetejére, mint színpadra.

2019. 07. 08. Emléktábla avatás

EMLÉKTÁBLA AVATÁS

Emléktáblát avatnak Nyírbátorban Dózsa György, egykori művelődési ház igazgató, Pro Urbe díjjal kitüntetett népművelő, a Szárnyas Sárkány Nemzetközi Utcaszínházi és Világzenei Fesztivál kitalálója emlékére. A tábla a 2018-ban elhunyt Dózsa György baráti köre kezdeményezésére készült el és kerül a Báthory István Múzeum falára.

Időpont: 2019. július 12., 17 óra

Helyszín: Báthory István Múzeum

                 Nyírbátor, Károlyi Mihály u. 21.

2019. 05. 01. Nyírbátori színpadon a Before The Last

Különleges helyszínnek bizonyult a miskolci Before The Last nevű zenekar számára a Nyírbátori Kulturális Központ színházterme, hiszen a három éve együtt zenélő fiatalemberek leginkább a fesztiválok hangulatához szoktak. A formáció egyik tagja azonban szívesen közreműködött abban, hogy Nyírbátorban is fel tudjanak lépni, hiszen ő maga is itt tanult zenélni, itt választotta ki hangszerét. Lehel Bence szaxofonon játszik a zenekarban.

2019. 05. 01. Alakul a határőr gyűjtemény

2019-ben végleges helyére kerül az a folyamatosan bővülő gyűjtemény Nyírbátorban, amely tulajdonképpen az egykor működő határőrséget, annak mindennapjait, a határőrök viseletét, sport- és kulturális életét mutatja be. A különböző ruházatok, a kitüntetések, a zászlók, a táblák és díszek mellett a tervezett állandó tárlaton kiadványok is segítik majd azt az időutazást, amely visszavisz bennünket a határőrség kapcsán a 20. századba.

2019. 04. 29. Ismét átadták a kuckót

Április 27-e fontos nap volt az Ifjúsági és Családi Kuckó életében, hiszen színes programokkal kísérve adták át egy 100 millió forintos beruházásnak köszönhetően a kibővített épületet. A nyírbátori kuckó egy igazi családi központ szerepét tölti be a városban, amit az itt élő civilek, fiatalok és kisgyermekes családok igényeire alapozva alakítottak ki és fejlesztettek tovább.

2019. 04. 11. Újra megnyitják a Kuckót

Most még zárt kapuk mögött látszik csak a felújított Ifjúsági és Családi Kuckó, de hamarosan egy ünnepi és szórakoztató programokkal tűzdelt megnyitón ismét birtokba vehetik az épületet a nyírbátori családok.

2019. 01. 18. "Pillanatképek" a Kéttannyelvű Iskolából

A téli szünetről visszatérve 2019. január 12-én Jótékonysági bált - "Pótszilvesztert" rendeztünk. A jókedvet az est nyitányaként intézményünk 7.a és 8.a osztály táncos lábú lányainak, valamint Balogh Tícia - Nagy-Kasza Kristóf, Cruz Heather Laura - Demarcsek Dániel a Nyírség Táncegyüttes tagjainak fantasztikus műsora alapozta meg a több mint 300 vendég számára.

2019. 01. 16. Felújítva nyílt meg január 7-én a városi könyvtár

2018 fontos esztendőnek számít a Nyírbátori Városi Könyvtár életében. Egyrészt olyan fejlesztési folyamat indult el, amelynek köszönhetően már igen sürgető felújítási munkálatokat is el tudtak végezni. 

2019. 01. 16. 100 éve született Dr. Szalontai Barnabás

„Múlt nélkül nincs jövő” – Babits Mihály gondolatával kezdte ünnepi köszöntő beszédét Máté Antal, polgármester azon a visszaemlékező ünnepségen, amelyet a100 éve született Dr. Szalontai Barnabás emlékére szerveztek Nyírbátorban.