A V4-Olympic Hopes Meeting 2023 című versenyre kapott meghívást Antal Dávid, amely Lengyelországban, Gliwicében volt. Ezen a megmérettetésen Lengyelország, Szlovákia, Csehország és Magyarország serdülő válogatott úszói mérték össze tudásukat. A versenyt összesítve Magyarország nyerte.

 

A Bátori Sárkány Úszóegyesület tizenöt éves reménysége több versenyszámban is magyar bajnoki címmel büszkélkedhet. Ezen a versenyen egy évvel idősebbekkel mérte össze tudását. Egy arany, két ezüst és két bronzéremmel bővült Antal Dávid éremkollekciója.

 

„Nagyon meg vagyok elégedve az eredményeimmel, mert ez a verseny egy edzőverseny volt számomra és így is sikerült egyéni csúcsokat szereznem a 100 és 200 méteres hátúszásban.” – mondta Dávid.

 

Kaliba Viktor edző elégedett Dávid teljesítményével, hiszen úszóját beválogatták a 4x200 méteres gyorsváltóba és a 4x100 méteres vegyes váltóba is. Ez a lengyelországi verseny egyben felkészülés volt a maribori nyári serdülő Európa-bajnokságra, vagyis az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra, ami az olimpiai mozgalom harmadik legjelentősebb eseménye.