Kicsi a bors, de erős.. és jól is úszik, de még milyen jól.

Antal Dávid és Bencsik Réka képviselte a Bátori Sárkány Úszóegyesületet Békéscsabán a IV. Nyíltvízi Úszás Országos Medencés Bajnokságon. A legrövidebb táv ezen a magyar bajnokságon az 1500 méteres gyorsúszás volt, ahol Antal Dávid megszerezte élete első MAGYAR BAJNOKI ARANYÉRMÉT.

 

Így Csoba Adrienn, Bégányi Ábel után Antal Dávid is elmondhatja magáról, hogy aranyérmes MAGYAR BAJNOK!

Dávid végig betartotta azokat a dolgokat, amiket kért tőle az edzője. Magabiztos úszással tempózott korosztálya legjobbjai között és úgy fejezte be az úszást, ahogyan azt titkon várta is tőle edzője, Kaliba Viktor. 19:09,37-el állította meg az órát, ami 5 tizeddel volt jobb a második helyezettől. Nagyon örülünk annak, hogy Dávid személyében újabb Sárkány nyert MAGYAR BAJNOKI aranyat. Nagyon sok munka volt ebben a 19 perces úszásban.

 „Aki ránéz erre a pici mosolygós fiúra, az talán ki sem nézi belőle mire képes, viszont az úszása, a technikája és a keringése irigylésre méltó.” – nyilatkozta Kaliba Viktor, Dávid edzője, aki sajnos, nem láthatta Dávid úszását, hisz éppen Csoba Adriennel Lengyelországban versenyzett Oswiecimben a junior válogatottal, a V4 Olimpiai Reménységek találkozóján. 

Bencsik Réka a 12. helyen zárta a versenyt 21:09,55-el. Neki is szívből gratulálunk.