A kedvezményekre jogosító Nyírbátor kártyát és Barát kártyát évente meg kell újítani. Ezt meg lehet tenni személyesen, a Nyírbátori Polgármesteri Hivatalban vagy online, a https://www.nyirbatorvaroskartya.hu/hu/kartya-megujitasa oldalon. 

Az árengedmények kizárólag az érvényes városkártyával vehetők igénybe és, ha csak az idei nyárra tervezett nagy programokat, koncerteket nézzük, az érvényes kártyákkal több tízezer forintot lehet megspórolni.

„Rengeteg városi rendezvényre tavaly is ingyen mehetett be, akinek volt érvényes városkártyája. Az idei évben is nagyon sok rendezvénnyel készül az önkormányzat, amik ingyenesek lehetnek a városkártyásoknak, illetve a Sárkány fürdőbe is kedvezménnyel mehetnek a nyírbátoriak. Március közepe az, amikor nagyon sok mindenkinek lejár a kártyája, ezért érdemes megújíttatni” – mondta Soltész-Kondás Tímea, a polgármesteri hivatal munkatársa. 

A színházbérletekre, a Nyírbátori Művelődési Központ különböző előadásaira is ugyanúgy jár az árengedmény, de akár még üzemanyagot is olcsóbban vehetünk a kártyával. Az elfogadó és engedményeket adó helyek listáját a nyirbatorvaroskartya.hu oldalon találjuk. 

A meglévő városkártya érvényességi idejét az info@nyirbatorvaroskartya.hu feladótól kapott e-mailekben kereshetjük meg, vagy a kártyaigénylés jóváhagyásáról vagy a legutóbbi kártyamegújításról szóló elektronikus üzenetben. 

A városkártyához köthető az a kommunikációs felület is, amelyen keresztül e-mail-ben rendszeresen hírlevelet kapnak a kártyatulajdonosok a különböző városi eseményekről, a kártyához kapcsolódó újabb kedvezményekről, de akár még a lakóhelyet érintő valamilyen információról, változásról is, legyen szó egy éppen aktuális útfelújításról vagy járdaépítésről. 

A városlakóknak majdnem a fele, egy február 14-ei adat szerint 5349-en rendelkeznek már városkártyával. A többség még nem vette át a plasztik kártyát. Az e-mail-ben kapott online kártya igaz ugyanúgy tudja helyettesíteni a plasztik kártyát, hiszen a QR kód szükséges a kártya használatához. Ugyanakkor érdemes átvenni a polgármesteri hivatal portáján nyitvatartási időben a legyártott plasztik kártyát is annak, aki már rendelkezik az online kártyával. Akinek még nincs városkártyája, a www.nyirbatorvaroskartya.hu oldalon vagy személyesen a hivatalban is tud igényelni.