A múlt évben a megye első számú extrém futóversenye és a korábban más helyszínen megrendezett strandröplabda bajnokság alkotta a város kiemelt sportprogramját a Sárkány Wellness és Gyógyfürdőben. Idén már bővült a paletta és a sportnapból sportnapok lettek. A július végi városi sportrendezvény horgászversennyel egészült ki.

A kétnapos programot Máté Antal, Nyírbátor polgármestere nyitotta meg. Köszöntőjében elmondta: a versenyek helyszínét biztosító terület egy különleges része a megyének. Ez a különleges helyszín pedig alkalmas arra, hogy jó néhány sportágat kipróbáljunk. A város céljai között szerepel, hogy még tovább bővítse a sportnapok kínálatát.

A Dragon Race 3.0 elnevezésű extrém futóverseny híre már olyan neves programoldalakon is olvasható volt, amelyet előszeretettel követnek a sportág kedvelői. Az eltökélt versenyzők – hallva az első két Dragon Race hírét – hamar regisztráltak, hiszen kíváncsiak voltak, mit alkotnak 2019-ben a szervezők. Margitics Zoltán, szervező, a verseny ötletgazdája szerint a kialakított akadálypálya a benne rejlő különlegességgel már mindenképpen elit kategóriájúnak számít. Kiemelte: nem könnyű, de meg lehet oldani azt, hogy a pálya évről-évről megújuljon, a szervezői ötleteknek köszönhetően emlékezetes maradjon valamennyi sportoló számára. Az idei nyári versenyszámra a Dragon Ice téli futam versenyzői valamennyien regisztráltak. 

A szombati látványosságok közé tartoztak azok a strandröplabda mérkőzések, amelyek 10 meghívott és 10 amatőr csapat részvételével zajlottak a strand területén. A helyi, megyebeli csapatok mellett határon túlról is érkeztek játékosok. Így a bajnokság már évek óta nemzetközinek mondható. A jövőben szélesíteni szeretnék a lehetőségeket a szervezők, hiszen a növekvő igényt szeretnék kielégíteni. Madai István, szervező arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a következő években szeretnének több csapatnak teret biztosítani a bajnokság keretein belül, így elképzelhető, hogy az eddigi két pálya mellé a verseny idejére egy harmadikat is kialakítanak.

85 induló és több mint 100 kiló hal a sportnapok részeként első alkalommal megrendezett horgászverseny eredménye.  A 30 éves nyírbátori Vasas Horgászegyesület egyszerre szervezett versenyt hölgyeknek és uraknak is.

eni