A többlépcsős beruházás az edzőcsarnok bővítéssel a végéhez ért. Első körben jó minőségű szálláshelyeket alakítottak ki a volt 2-s iskola épületében működő asztaliteniszezőknél. Már ez a beruházás is jelentősen megnövelte a nyírbátori asztalitenisz központ népszerűségét. Többszőr edzőtáborozott itt a magyar férfi válogatott, az ifjúsági és serdülő lányok, és számtalanszor voltak határon túli sportolók is.

A bővítés második ütemében az edzőcsarnok küzdőterét növelték 72 négyzetméterrel. Így további két asztal beállításával lehet versenyeket nonyolítani. Ha csak edzést tartanak, akkor, akár három asztalt is fel lehet állítani az új részben. 

Az épület továbbra is a város tulajdonában maradt , mondja Batai Árpád a polgármesteri hivatal csoportvezetője, ezért történt önkormányzati pályázattal és támogatással a fejlesztés. A közel 80 milliós beruházásból a szakszövetség 45,5 MFt-ot finanszírozott, a fennmaradó részt az önkormányzat fizette. Az épület műszaki átadása megtörtént, már csak a használatbavételi engedélyre várnak, hogy a hivatalos átadásra is sort tudjanak keríteni. Nyírbátorban érdemes az asztalitenisz sportra odafigyelni és közösségi pénzt, vagyis közpénzt is áldozni, hiszen éppen pár napja Majoros Bence harcolta ki az olimpiai részvételt egy dohai versenyen, de már nemzetközi sikereket ért el Tölgyes Dorottya is, akit sokan tartanak korszakos tehetségnek.