Három hét leállás után nyitott ki újra a bölcsőde. A szokásos leállás idején a takarítási, karbantartási munkálatokat végezték el. A most még 24 fős intézmény a háromhetes szünet után teljes létszámmal, 24 kisgyermekkel kezdte az első napokat. Szeptembertől azonban már 48 férőhelyesre bővül a bölcsőde.

 

 

 

- Már csak egy-két szabad helyünk van, és folyamatosan érkeznek a szülők. A beiratkozások lassan teljesen befejeződnek és valószínűleg mind a 48 férőhelyet be fogjuk tudni tölteni – tájékoztatott Nyíri Ágnes, intézményvezető. Hozzátette: két új csoportszobát alakítottunk ki az épületben. Ezek a helyiségek korábban hasonló funkciót szolgáltak, hiszen itt régen is bölcsőde működött. A csoportszobák mellett öltöző helyiségek, mozgáskorlátozott gyermek WC és fürdőhelyiség kapott helyet. Az udvaron újabb zöldfelület, illetve egy napernyővel és vízpermetezővel felszerelt közös terasz áll majd a gyermekek rendelkezésére. Hiánypótlóként innentől további új helyiségek, úgymint: felnőtt étkező, kisgyermek nevelői szoba és különböző raktárhelyiségek is segítik a mindennapi munkát. Jelenleg az eszközbeszerzések zajlanak.

 

 

 

 

 

Nyírbátor város önkormányzata pályázati forrásból valósította meg a projektet, amelynek keretében a 24 férőhelyes bölcsődét 48 férőhelyessé sikerült bővíti. A munkaterületet május elején adták át a kivitelezőnek, a munkálatok pedig az augusztusi újranyitásig befejeződtek, így szeptembertől kétszer annyi, vagyis 48 gyerek kezdheti a városban a bölcsődét.