Győzött a Dragon Ice!

Szezonnyitó akadály-futó versenynek adott otthont a Sárkány Wellness Gyógyfürdő és környéke február második szombatján. Akik már részt vettek korábban a nyírbátori Dragon Race nyári futamain, az elsők között regisztráltak a téli akadályversenyre. A komoly előkészítő munkát és nagyfokú kreativitást igénylő kezdeményezés célt ért, csakúgy, mint az a közel kétszáz versenyző, aki valamennyi akadályt leküzdve egyfajta ajándékként pihenhette ki magát a fürdő kültéri, termálvizes medencéjében.

 

Február 9-én rendezték meg az I. Dragon Ice extrém futóversenyt Nyírbátorban, a már korábban is jól szerepelt Dragon Race téli verzióját. A 2019-ben startolt téli versenyt a várakozásokat is felülmúló érdeklődés és jelenlét övezte. A versenyzők egy része mára már visszajáró vendégnek mondható, amit az indulók elmúlt években szerzett pozitív tapasztalatai indokolnak. A helyi extrém kihívások ugyanis rendre egyediek és speciális módon teszik próbára a nőket és férfiakat. Vannak olyanok is, akik kimondottan a téli, különleges akadálypályára voltak kíváncsiak. Hazánk minden részéről, sőt határon túlról is érkeztek sportolók a februári eseményre. Az ilyen típusú versenyek mindkét nem számára egyaránt népszerűek, így nem csoda, hogy ugyanannyi díjat kellett kiosztani Nyírbátorban a hölgyek körében, mint az uraknál. 2019-ben a különdíjakkal együtt 22 díjat adtak át a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtóknak. A Dragon Ice közel kétszáz regisztrált versenyzővel büszkélkedhet már az első próbatétel kapcsán. A verseny által nyújtott élmények pedig valamennyi versenyzőt – elmondásuk szerint - visszacsábítanak a helyszínre, Nyírbátorba. Az indulók között számos olyan név szerepelt, akik már évek óta számtalan, nemzetközi szinten is ismert kihíváson vettek részt, és komoly összehasonlítási alapok alapján tudnak elismerően nyilatkozni a bátori versenyről. A Dragon Ice egyébként már neves sportprogramokat ajánló portálokra is felkerült.

A méltán nagy elismerést kiváltó téli akadály-futó verseny főszervezője a város vezetésével hosszasan együttműködve szervezte és kivitelezte profi módon a korábban csak papíron létező elképzeléseket. Margitics Zoltán, csapatával egy korrekt módon lebonyolított, jócskán összetett versenynapot hozott össze mindenki örömére. A jelenlegi tervek szerint csakúgy, mint minden más, ez a futam is fejleszthető, így a versenypálya 2020-ra bizonyára átalakul, megújul és újabb ötletekkel telik majd meg. Ezúttal negyven különböző akadály csábította Nyírbátorba, a Sárkányok földjére az igazi küzdőszellemmel megáldott sportolókat, akiknek legtöbbször saját magukat, saját határaikat kellett elérniük, átlépniük.   eni