Hétfőtől (március 8-tól) rendkívüli szünet kezdődik az óvodákban. Kásler Miklós EMMI miniszter "17/2021 (III.5.) EMMI határozata a köznevelési intézmények működését érintő egyes veszélyhelyzeti intézkedésekről" rendelkezése szerint . A rendkívüli szünet április 7-ig tart.  Az eredeti elképzelésekkel szemben, azok a szülők sem kérhetnek gyermekfelügyeletet az óvodáktól, akik egyelőre nem tudják megoldani, hogy otthon maradjanak a gyerekükkel.. A miniszter döntése nem engedélyezi a gyermekfelügyelet megszervezését.

Veres Jánosné a Nyírbátori Kerekerdő Óvoda vezetőjétől megtudtuk, hogy már a mai napon felmérték, hogy az óvodás gyerekek közül mennyinek igényelnek ebédet. Eszerint az Iskola uton 12, a vásártéri óvodákból 140 gyereknek kérik az ebédet.  Hétfőtől 10:30-12  óra között vehetik át a szülők a becsomagolt, meleg ételt. Az egyik helyszín az iskola uti óvoda a vásártéren pedig a József A út 17. szám alatti óvoda. 

A Kásler Miklós EMMI miniszter határozata szerint ugyan rendkívüli szünet van az óvodákban, azaz semmilyen, még online foglalkozás sincs, de Veres Jánosné  elmondta, hogy a Kerekerdő óvodában úgy döntöttek az óvónők, hogy naponta mégis tesznek fel, az éppen aznapi aktuális foglalkozásoknak megfelelő videókat.. Online a normál rend szerinti foglalkozási rendet fogják tartani, amit a szülői messenger csoportokban tesznek közé. Az óvoda vezetője még felhívta a figyelmet arra is, hogy a hátrányos helyzetű óvodásaiknak összeállítottak egy komoly irószer csomagot, hogy otthon se szenvedjenek hiányt az óvodában rendelkezésre álló eszközökből.