Hétfőtől gyermekfelügyelet lesz az óvodákban.  Veres Jánosné  a Nyírbátori Kerekerdő Óvoda vezetője elmondta, hogy  07- 17 óra között felügyelelet bíztosítanak az egyébként roppant nehéz helyzetbe kerülő szülők gyerekeinek. Az óvodavezető nyomatékosan felhívta a figyelmet, hogy csak azokat a gyerekeket várják, amely családban mind a két szülő dolgozik, s másként nem tudják megoldani a gyermek biztonságos felügyeletét.  A tervek szerint az óvodában kis csoportokat szerveznek, hiszen a cél a fertőzésveszély elkerülése. Ebből következően az óvodába, a már korábban kialakított "egészségügyi kívánalmaknak megfelelő zsilipelésen" juthatnak be a gyerekek.  A szülők továbbra sem léphetnek be az épületbe. 

 Az óvodában - bár nem kötelező - de a szokásos, a nevelési programnak megfelelő foglalkozásokat a kis csoportoknak is megtartják. A többi, otthon lévő gyerek számára a messenger csoportokban, online programokat tesznek fel, illetve mesevideókat is feltöltenek.Hétfőn reggel mind a három önkormányzati óvodába be lehet vinni a feltételeknek megfelelő gyerekeket,de később, az biztos, hogy legfeljebb két helyen lesz gyermekfelügyelet.

 Az óvodai felügyeletről szóló jogszabály ugyan még nem született meg, de a lehetőségről Gulyás Gergely miniszter beszélt a sajtónak. Mint sejthető, volt egy komoly társadalmi igény és nyomás és a településvezetők is igyekeztek rábírni a kormányzatot, hogy az óvodák bezárásáról szóló szabályozást igazítsák az élethez. Ez a nyomás végül érvényre juttatta az ésszerűséget. A gyermekfelügyelet lehetőségét az iskolákban is meg kell teremteni, derül ki a miniszter sajtóanyagából.