Idén újra meghirdetik a szociális tanulmányi ösztöndíj pályázatot a nyírbátori általános iskolások számára. A pályázatokat hivatalosan augusztusban írja ki az önkormányzat. A pályázatok benyújtására szeptember hónapban lesz lehetősége a családoknak. A következő tanévben is ötven diák számára nyílik meg a lehetőség, akik a szorgalmi időszak alatt havi 10 ezer forintos támogatást kapnak az önkormányzattól.

TÓTHNÉ BARNA JÚLIA, BIZOTTSÁGI ELNÖK, OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS BIZOTTSÁG

- Nyírbátor város önkormányzata három évvel ezelőtt írta ki először a szociális tanulmányi ösztöndíj pályázatot a nyírbátori általános iskolások számára. A három iskola közül eddig a két tanítási nyelvű iskolából pályáztak többen. A támogatás odaítélésének szigorú feltételei vannak. Fontos feltétel például, hogy a szülők rendezett körülmények között éljenek, a családból legalább az egyik fő dolgozzon. Jövedelmi korlátokhoz és a gyerek részéről tanulmányi átlaghoz is van kötve, hogy kik pályázhatnak. Tehát 3,5 alatti tanulmányi eredménnyel nem pályázhatnak. A magatartás, szorgalom érdemjegy négyesnél nem lehet rosszabb. Ezen kívül az eredmények is számítanak főként a sporttal kapcsolatosan. Egy gyermek egy kategóriában pályázhat, de egy családból több gyerekre is benyújthatják a támogatási kérelmet.

Idén, mivel az önkormányzat augusztus hónapban írja majd ki a pályázatot, a beadási határidő szeptemberben lesz. Egy sikeres pályázat ezúttal is havonta 10 ezer forintot jelent a családok számára. 2020-ban a szeptemberi támogatási összeget az októberivel együtt juttatják el a szülőkhöz.