Az MSZC Bethlen Gábor Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma igyekezett alaposan előkészülni, illetve a végzős diákokat felkészíteni a 2020 évi, különleges körülmények között zajló érettségi vizsgákra. Sütő Andrea, intézményvezető elmondta: minden tanuló megjelent a vizsgákon, senki sem lépett vissza. Még egy érettségi nap van, a csütörtöki, amikor a szakmai vizsgák zajlanak majd az intézményben.

 

 

 

 

 - Az iskolában 40 végzős érettségizik a 2019/2020-as tanévben. A végzős évfolyamban most nem volt olyan tanuló, akinek felmentése lett volna írásbeli vizsga alól, így a szóbeli rész teljesen kikerülhető, ha a május végi eredmények alapján nem indokolt, hogy egyes tanulók szóban próbáljanak javítani rosszul sikerült írásbelijükön. A 12,5 és 25 százalék közötti elért eredmény esetén van lehetőség egyébként a szóbeli javításra.

- A SZAKI-ban összecsúsztak az írásbeli érettségi vizsgák a szakmai gyakorlati vizsgákkal. Az utolsó héten derült ki, hogy ezeket a szakmai vizsgákat mindenképpen el kellett kezdenünk május 4-én ahhoz, hogy május 30-án ezt befejezhessük. Az intézményben 24 gyakorlati vizsga van – 56 vizsgatevékenységre -, amelyek lebonyolítására mindössze 20 nap áll rendelkezésünkre. De alaposan felkészültünk a kialakult helyzetre, így több pedagógust, kb. 28 kollégát kellett mozgósítani, illetve két bejáratot használtunk a közlekedésre segítségképpen. Elmondhatjuk, hogy eddig minden a tervek szerint zajlik a Bethlenben – emelte ki az intézmény vezetője.

eni