Járványügyi készültségben alkalmazott intézményi rendelkezések

 

Polgármesteri Hivatalban

 

A járványügyi készültség miatt a személyes ügyfélfogadás módja megváltozott. Kérjük az ügyfeleket, hogy az intézendő ügyeiket, továbbra is elsősorban ELEKTRONIKUSAN vagy TELEFONON intézzék! Az elektronikus úton intézhető ügyeket a következő felületeken keresztül indíthatnak: https://ohp.asp.lgov.hu vagy e-Papir

(A Nyírbátori Polgármesteri Hivatal hivatali kapus elérhetősége: ·KRID: 203172118 ·Rövid név: NYBATORPH)

 

Kizárólag a halaszhatatlan ügyekben ügyfélfogadási időben (hétfőn 8:00-16:00 óra; csütörtök: 8:00-16:00 óra;)  papíralapon a portaszolgálat közreműködésével a kérelmeiket átvesszük és indokolt esetben az erre kijelölt földszinti irodában lehetőséget biztosítunk a személyes konzultációra, de csak abban az esetben, ha az ügyfél egyedül érkezik és maszkot olyan módon viseli, hogy az orrot és a szájat folyamatosan elfedje. A hivatal folyosóján rendszeresen maximum 3 ügyfél tartózkodhat, a biztonságos védőtávolság betartása mellett.

 
 

Kerekerdő Óvoda

A Kerekerdő székhely, valamint a Százszorszép tagóvodában érkezéskor és távozáskor egy gyermeket egy szülő kísérhet be az épületbe, szájmaszkban. Egy-egy öltözőben maximum 3 szülő tartózkodhat egy időben. Az érkező szülő kezét fertőtlenítővel befújja. A kerekerdő óvodában két bejáratot használhatnak. A kisépület 3 csoportja az új bejáraton megy be, és a Spot utca felőli bejáratnál távozik. Az óvodát ½ 9.00-től 16.00 óráig zárva tartjuk. Az ebben az időben érkező, távozó gyermekeket a bejáratnál átvesszük, ill. átadjuk. A Nyítnikék tagóvoda megtartotta a tavasszal kialakított szülők által elfogadott szokást, mely szerint a szülő az épületbe nem lép be, érkezéskor – távozáskor csenget és a bejáratnál átveszik- átadják a gyermeket.

2020. október 1. napjától kötelező lesz a testhőmérséklet mérése.

 

Nyírbátor Város Szociális Szolgálata

A koronavírus-veszély miatt kialakult helyzetben a karanténban lévőket az önkormányzat a szociális intézményén keresztül segíti, amennyiben nincs olyan hozzátartozójuk, akik az ellátásukról gondoskodni tudnak. Az intézmény telefonszáma, ahol segítséget lehet kérni: 0642630863

 

Ügyfélfogadás a Vár u. 1 szám alatti épületben: maszk, kesztyű használata. Ügyfél belépése előtt: hőmérőzés, rizikószűrés.

Bölcsődében: az öltözőben egyszerre, csak egy-egy hozzátartozó tartózkodhat. Maszk használata a szülőknek kötelező. A gyermek átvétele hőmérőzés után történik, a fürdőszoba bejáratánál. Haza engedéskor szintén itt történik a gyermek átadása.

Védőnői szolgálat: hőmérőzés, rizikószűrés, telefonos egyeztetés után történik a behívás a tanácsadásra. Minden gondozott után felületfertőtlenítést végeznek.

Gyógyászat: ha tünet van a betegnél a kezelés elmarad, de egy későbbi időpontban rugalmasan pótoljuk.

 

 

Idősek Otthona

Az Országos Tisztifőorvos határozatával 2020. szeptember 7. napjától intézmény elhagyási és látogatási tilalmat rendelt el. Az intézményt csak indokolt esetben, egészségügyi ellátás miatt, vagy az intézményvezető engedélyével különösen indokolt esetben lehet elhagyni. Felmentés csak akkor adható, ha valaki végstádiumú hozzátartozójától szeretne elbúcsúzni. Új ellátottat csak a felvétel előtt készült, 2 negatív Covid-teszt birtokában lehet felvenni. Telefonszám, ahol a hozzátartozók érdeklődhetnek az ellátottak felől és csomagot juttathatnak el hozzájuk: 06703794622

 

 

Könyvtár:

A szokásos nyitvatartási időben fogadja a könyvtárba járókat. A hatodik életévüket betöltött könyvtárba lépő személyek kötelesek maszkot viselni.  A felnőtt és a gyerekkölcsönzőben plexifal került kiépítésre, a nagyobb biztonság érdekében.

 

Koronavírussal kapcsolatos egyéb tájékoztatókat a lakosság a következő linken keresztül tudja elérni:

https://www.nnk.gov.hu/

Lakossági tájékoztató (ingyenesen hívható) zöld számok:
06-80-277-455
06-80-277-456