Ügyességi versenyeken vettek részt a nyírbátori lovasok több szeptemberi hétvégén is. Összesen több mint 20 gyermek képviselte a Nyírbátori Lovassport és Hagyományőrző Egyesületet az újfehértói majd a nyíregyháza-orosi versenyeken. A gyerekek szívesen járnak ezekre a programokra, szeretnek versenyezni, miközben természetesen gyakorolnak, látnak másokat lovagolni és rutint szereznek a későbbi megmérettetésekre.

  • Ezek gyerekügyességi versenyek voltak, ahol azok a gyerekek vesznek részt, akik még nem rendelkeznek rajt engedély vizsgával, vagy túl fiatalok ahhoz, hogy hivatalos versenyre jelentkezzenek. A nyírbátori gyerekek nagyon ügyesek. A szeptember első hétvégéjén megrendezett újfehértói versenyen elég sok értékes helyezést szereztek meg a lovasok. Volt első helyünk, harmadik helyünk az ugrószámokban, és ami külön érdem, hogy a stílusversenyen is jól szerepeltünk, sikerült igen magas pontszámokat elérni. Ott is első, második helyekre tudtak beérni a gyerekek – mondta Suta Sándor, edző. 

Egy héttel később, az orosi Guido Lovasparkban megrendezett gyerekügyességi lovasversenyen összesen 147 startot regisztráltak, ami egyébként 70-80 versenyzőt jelent.

  • A lovasok több kategóriában is indultak, hogy megnézzék, mit is tudnak. Valamennyien felkészültek és természetesen izgultak is. De az nagyon fontos, hogy egy-egy ilyen versenyen pillanatnyi állapotot látunk, hiszen ez egy nagyon összetett munka – emelte ki Gulyás Zsoltné, tulajdonos, a verseny szervezője.