Kitakarítják az árkokat

 

Az időjárás változásnak Nyírbátor jelenlegi csapadékvíz elvezető rendszere már nem tud megfelelni. Az utóbbi időben gyakori özönvízszerű esőzések idején a város mélyebben fekvő részein gyakorlatilag is elönti a víz. A problémát csak egy átfogó, több milliárdos költségvetéssel elkészülő, új vízi közművekkel tudják majd rendezni. Addig is, amíg megnyílnak a pályázati, lehetőségek kérik az érintett területek lakosságának közreműködést is a házuk előtt meglévő árkok, csatornák rendbetételéhez.

"Alapvető problémát jelentenek a nyílt csapadékvíz elvezető árkok gondozatlan állapota. A városüzemeltetésben dolgozó kollégákkal együtt szeretnénk ezeket az idei évben és amikor a korlátozó intézkedések már lehetővé teszik, a város lakóival közösen megoldani. Egyébként a nyílt csapadékvíz elvezető árkok karbantartása annak az ingatlan tulajdonosának a kötelessége, amelyik előtt a csapadékvíz elvezető árok elhelyezkedik." - nyilatkozta szerkesztőségünknek dr. Fülöp Enikő, a Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Osztályának vezetője. 

Nyírbátorban jelenleg több olyan elvezető árok van, amelyek állapota kritikus. Ennek érdekében az önkormányzat a hivatal dolgozóival és a városlakókkal együtt kívánja megoldani az ilyenfajta problémákat. A városlakókat a körzetek önkormányzati képviselői fogják megkeresni, akik felderítik a rossz állapotban lévő árkokat és segítenek azok helyreállításában.