Lomtalanítási tájékoztató

Az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Szabolcs- Szatmár- Bereg megye területén a lomtalanítást 2020. évtől házhoz menő lomtalanítás keretében végzi el.
 
A házhoz menő lomtalanítást az ingatlanhasználó csak a közszolgáltatóval előre egyeztetett időpontban, évente egy alkalommal, a felkínált időpontokból választva veheti igénybe.
Lomtalanításra történő bejelentkezés időszaka: 2021. február 01. – 2021. március 31.
 
A szolgáltatást kizárólag a közszolgáltató nyilvántartásában szereplő, közszolgáltatási díj fizetésére kötelezett természetes személy ingatlanhasználó, valamint a társasház és a lakásszövetkezet veheti igénybe. A jogosultság feltételeinek meglétét az ÉAK Nonprofit Kft. munkatársai az igénylés során ellenőrzik.

Lomtalanítási időpont a naptárban – lila színnel - jelölt lomtalanításra való bejelentkezés időszakában, legalább egy héttel a kiválasztott időpont előtt igényelhető az alábbi elérhetőségek egyikén:
• honlapon: www.eakhulladek.hu/ugyfelszolgalat/telepulesek menüpont alatt a vevőkód megadását követően a településnél megjelölt időpontokra regisztrálva
• e-mailben: lomtalanitas@eakhulladek.hu címen
• telefonon az ÉAK Nonprofit Kft. lomtalanítás bejelentő telefonos ügyfélvonalán +36 42/508 369/ 3 menüpont
 
A hulladékok kizárólag az ingatlan telekhatárán belül (kapun belül) helyezhetők el, közterületre hulladék nem kerülhet. 

Részletesebb tájékoztató a Bátor Újság februári számában.