Nyírbátor vezetése mindig is nagy hangsúlyt fektetett a felnövekvő generációkra, mindig szem előtt tartva az ő igényeiket és hiányérzetüket. Nem könnyű lépést tartani a gyorsan fejlődő, modern kor játékaival úgy, hogy az egyben a kicsik fejlődéséhez is hozzájáruljon. Fontos, hogy az épülő játszóterekkel a gyerekek számára kellemes környezetet teremtsünk és olyan fejlődési lehetőségeket nyújtsunk, amelyekkel a gyerekek megszeretik városukat.

Ezen szempontokat figyelembe véve városunk négy új játszótérrel bővíti a gyerekek szabadtéri szórakozási lehetőségét. Elkészül a tavaly megtervezett, három árbócos Sárkányhajó játszótér a Sportpályán, - a régi medence helyén, felhasználva a hely adottságait. Ez a játszótér különleges felszereltségével és egyedi megjelenésével valószínűleg a gyerekek nagy kedvence lesz - a tavaly felújított Kerekerdő óvoda szomszédságában -. 

A Sárkányhajóval párhuzamosan épül egy másik nagyobb játszótér a régi kettes iskola udvarán. Az idén már felújításra került ennek a szomszédságában lévő Ifjúsági és Családi Kuckó épülete is, valamint a régi iskolaépület felújítása is folyamatban van, így az udvarrész egy igazán kellemes családi hangulatú komplexummá alakul őszre. A klasszikus játszótéri elemek (pl.: hinta, csúszda, mászófal) egy 6 tornyú váron fognak elhelyezkedni, valamint a vár mellett interaktív elemek szolgálnak majd a kicsik játékos tanulására, szórakozására. 

A kettes iskolában a játszóterekkel együtt egy központban lévő, mégis csendes környezetben jön létre egy olyan komplex közösségi tér, ahol a kültéri és a beltéri infrastruktúra lehetőséget nyújt ez év őszétől a gyerekek számára, hogy megtalálják Nyírbátorban az ideális kikapcsolódási lehetőséget.

Ezeken felül két kisebb játszótér is épül, egy a Fecskelakások udvarára, ahol hinta, libikóka, rugós játék és homokozó is várja majd a gyerekeket, valamint hasonló felszereltségű játszótérrel bővül a tavaly elsősorban belül felújított Settlement ház is a József Attila utcán, ahol a hátrányos helyzetű gyerekeket várják fejlesztő programokkal hétről hétre. 

Ezekkel a fejlesztésekkel további izgalmas szórakozási lehetőséget nyújtunk a városban élő és ide látogató gyerekeknek. A játszóterek mindenki számára ingyenesen elérhetőek lesznek.  

A beruházások összköltsége közel 45 millió Ft. 

(Pályázati források: EFOP-2.1.2-16-2017-00017, TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00046)