Az utóbbi években folyamatosan csökken a születések száma hazánkban. Az óvodai beiratkozások alkalmával jól látható, hogy nem születik annyi gyerek, mint amennyire az óvodáknak szüksége lenne. A helyzet Nyírbátorban is hasonló.

Szeptemberben például közel 100 kisgyermek hagyja el a Kerekerdő Óvodát és tagintézményeit és kezdi meg iskolai tanulmányait, vagyis a tavaszi beíratáskor legalább ennyi gyereknek kellene jelentkeznie az intézményben. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Oktatási Hivatal döntése alapján a nyírbátori Kerekerdő Óvoda a kötelező felvételt biztosító nevelési intézmény a városban. Ez azt jelenti, hogy ebbe az óvodába nemcsak a körzetben élő családok írathatják be óvodás korú gyermekeiket – tájékoztatta szerkesztőségünket Veres Jánosné, intézményvezető.

A beiratkozáshoz szükséges jelentkezési lapot letölthetik az ovikerekerdonyb.hu internetes oldalról, illetve e-mailben is kérhetik a szülők az ovinyb@gmail.com címen is.

A Kerekerdő óvodába a beiratkozás időpontja: 2021. április 20-22-ig, naponta 8.00 és 17.00 óra között, helyszíne: az óvoda 4300 Nyírbátor, Iskola utca 5. szám alatti székhely épülete.