A hétfőtől érvényes újabb szigorítások alapján minden óvodás és iskoláskorú gyermek a digitális oktatás szerint tanul saját otthonában. Már több mint 400-an igényelnek ebédet naponta a nyírbátori önkormányzati konyháról.

- Az ebédigényeket közvetlenül az intézményekben lehet leadni. Az iskolákban az osztályfőnököknél, intézményvezetőknél, az óvodákban az óvónőknél és ugyancsak az intézményvezetőnél. A szülők a múlt évi tapasztalatok alapján már tudják, hogy ilyen időszakban hogyan működik az étkeztetés. De fordulhatnak Meszesán Miklóshoz, étkezési ügyintézőhöz is segítségért - tájékoztatta szerkesztőségünket Nagyné Rebrei Andrea.

- Keddre több mint 400 gyerekadagot rendeltek tőlünk a szülők, de ez a szám folyamatosan növekszik. Az ebédet ugyanolyan feltételek mellett biztosítjuk ebben a típusú étkeztetésben is, mint ahogyan ahhoz a normál iskolaidőben jutnak hozzá a gyerekek. A kiadagolt ételt az óvoda intézményeiben, illetve a József Attila úti Közösségi Házban vehetik át. Ezúttal is van lehetőség vendégebéd rendelésére 750 Ft/ adag áron. A vendégebédekért az önkormányzati konyhára kell elmenni –tette hozzá a Nyírbátori Gazdasági és Szolgáltató Intézmény élelmezésvezetője, megbízott vezetője.