Ismét kiírta az önkormányzat a szociális diákösztöndíjakat. Ebben az évben is 50 diák kaphat tanulmányi, sport vagy művészeti munkájának támogatására havi 10.000 Ft-os ösztöndíjat tíz hónapon, azaz a teljes következő tanéven keresztül.


Azok a tanulók illetve szüleik nyújthatják be a pályázatot, akik nyírbátori állandó lakhellyel rendelkeznek, vagy legalább egy éve igazolhatóan ebben a városban élnek és valamelyik helyi általános iskola 4-8. évfolyamán folytatják a tanulmányaikat 2023 szeptemberétől. A pályázat egyéb feltételei mellett, figyelembe veszik a tanulmányi átlagot, ami nem lehet 3,5 alatti, magatartás és szorgalom esetében 4-esnél rosszabb jegye, illetve igazolatlan hiányzása nem lehet a diáknak. Plusz pontot jelentenek a tanulmányi versenyeken történt szereplések is. Egy családból több gyermek is pályázhat, ugyanakkor egy tanuló csak egy fajta pályázatra nyújthatja be jelentkezését.


„Az önkormányzat úgy gondolta, ha csak egy villanyszámlát fizet ki ebből az összegből a család, vagy arra tudják fordítani, ami a megélhetésüket segíti, akkor már jót cselekedett” – mondta Tóthné Barna Júlia, az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke.


A csatolandó dokumentumok listája a nyirbator.hu oldalon az ösztöndíjpályázatok részben letölthető. A támogatás iránti igényt az Oktatási és Kulturális Bizottság titkárának címére (4300 Nyírbátor, Szabadság tér 7.) postai úton vagy személyesen a városháza portáján lehet benyújtani június 30-án, pénteken 13 óráig.