Hírek a Kéttannyelvűből

 

   A Korányi Frigyes Görögkatolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium valamint a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola  a magyar kultúra napja tiszteletére online megyei versmondó versenyt hirdetett két kategóriában. Iskolánk öt lelkes diákja nevezett be erre a versenyre. A versenyen részt vett tanulók így emlékeznek a megmérettetés előkészületeiről:

 

„A magyartanárunk, Kóródiné Tóth Mária tanárnő az egyik irodalom órára úgy érkezett, hogy egy versenyfelhívást lobogtatott a kezében. A versenykiírás szerint vicces, tréfás versekben kellett gondolkodnunk, így napokon keresztül válogattuk a verseket Marica nénivel, majd azokat meg kellett tanulnunk, hogy az utána következő hét pénteken felvehessük az előadásokat digitális eszközre, és elküldhessük a versenyt szervező iskolának. Sok időt szántunk a felkészülésre. Marica néni nagyon segítőkész volt. Ha valamit elrontottunk, kedvesen kijavította. A hangsúlyozásban és a mimikánk, gesztusaink megfelelő alkalmazásában is rengeteget segített. Közös munkánk eredményeként három díjazottunk is lett az ötből. Borsos Petra 5.a osztályos tanuló 3. helyezést ért el, Birta Luca 7.a osztályos tanuló szintén 3. lett, és Ricsei Laura 7.a osztályos tanuló pedig különdíjban részesült. A tanár nénink támogatása nélkül nem sikerült volna ezt véghez vinni! ”  

/Bakó Hanna Panna, Birta Luca, Mitrócsák Lilla és Ricsei Laura 7.a osztályos tanulók/

A tanulmányi versenyeknek ezzel nincs vége. A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium megyei Kossuthos versenyében tanulóink több tantárgyból is bejutottak a megyei döntőbe, amelyen csodálatos eredményeket értek el.

Matematika tantárgyból arany oklevelet vehetett át:

Gulyás Luca 8.a

Tóth Tamás Zsombor 7.a

Ezüst oklevélben részesült:

Baracsi Barnabás 8.a

Baracsi Kristóf 8.a

Köszönettel tartozunk felkészítő pedagógusuknak, Vida Ferenc tanár úrnak.

Természetesen kéttanos diákjaink ismét bizonyították, hogy az angol nyelvtudásuk igen kimagasló.

Arany oklevelet vehetett át:

Lukács Míra 8.a

Vámos Boglárka 7.a

 

 

Ezüst oklevél illette:

Birta Luca 7.a

Macos Nicola  7.a

Nagy Dávid  7.a

Tóth Tamás Zsombor  7.a

Bronz oklevél büszke tulajdonosa lett:

Baracsi Kristóf 8.a

Bucskó Balázs 8.a

Szeretettel köszönjük meg Abroncsos Judit tanárnő áldozatos munkáját.

Anyanyelvünk ápolása igen fontos számunkra, így minden lehetőséget megragadunk, hogy magyar tantárgyból is bizonyíthassuk, megálljuk helyünket a megyei megmérettetések alkalmával is.

Ezüst oklevelet vehetett át:
Birta Luca 7.a

Lehoczky Lili 7.a

Bronz oklevél illette:

Vámos Boglárka 7.a

A versenyre a tanulókat Kóródiné Tóth Mária tanárnő készítette fel.

Havasiné Dudics Mónika tanárnő tanítványai is a dobogón végeztek.

Ezüst  oklevelet vehetett át: Lehoczky Lili 7.a

Bronz oklevél  volt a jutalma: Bakó Hanna Panna 7.a osztályos tanulónak.

Sok szeretettel gratulálunk tanítványainknak az elért eredményeikhez, és további sikereket kívánunk!

  A hagyományok tisztelői vagyunk, így a magyar kultúra napja alkalomból rövid ünnepi műsort állítottuk össze. Nehéz volt a választás, mert olyan gazdag a magyar kultúra kincsestára. Diákjaink szeretettel készültek erre a megemlékezésre, amelyet a világjárvány miatt a sulirádión keresztül tartottunk. A ünnepi műsort összeállította, és a gyerekek felkészítésében közreműködött Kóródiné Tóth Mária tanárnő.