Ifj. Fekete György kétszeres világbajnok.

A franciaországi Le Pin au Haras-ban 2023. szeptember 27. és október 1. között megrendezett kettesfogathajtó-világbajnokságon 24 ország 91 fogathajtója indult. A világversenyen ebben az évben is a magyar fogathajtás tradícióinak megfelelően, kiemelkedően szerepeltek a sportág hazai képviselői.

A nyírbátori színekben versenyző fogathajtó idén élete második kettesfogathajtó-világbajnokságán egyéniben a 12. helyen zárt, a csapattal 2021. után ismét győztes lett. A nyertes magyar csapat tagjai Hölle Martin, Osztertág Kristóf és ifj. Fekete György voltak. Az akadályhajtás pályavezetése igencsak nehéz volt, de ifj. Fekete a 7,37 hibapontjával kiválóan hajtott, ezzel az eredménnyel vált biztossá a csapatarany.

Kameránkkal ellátogattunk Bátorliget-Újtanyára, a mondhatni „Fekete birtokra”, ahol ifj. Fekete György családjával, csapatával és a már világszinten is ismert és jegyzett lovaival együtt készült fel a világbajnoki megmérettetésre. Utánajártunk a "Fekete-titoknak", amit az október 20-ai Paletta Magazinunkban megnézhetnek.