„Országos szűrővizsgálat-sorozatba kezdtek a hazai orvosképzők” - ezzel a címmel április végén adott hírt az MTI arról a kezdeményezésről, amelynek célja, hogy pontos képet kapjanak a járvány terjedéséről és a koronavírussal fertőzöttek valós számáról. A vizsgálatsorozat keretében május 1-14 között hét régióban várják azokat a lakosokat, akiket előzetesen levélben vagy telefonon kerestek meg az egyetemekről. 

Május 6-án, szerdán Nyírbátorban is szerveztek szűrővizsgálatokat a Kulturális Központ egyik helyiségében. Ide a Debreceni Egyetemről érkeztek leendő orvosok a vizsgálatok elvégzésére. A lakosság megnyugtatását is szolgáló tájékoztatástól sajnos központi utasításra elzárkóztak a vizsgálatot végzők. A Bátor Média így részleteket nem tud közölni a kezdeményezést illetően.

A Kulturális Központ első emeletén, a kijelölt helyiség előtt ottjártunkkor többen maszkban, kesztyűben ültek a behívottak a vizsgálatra várakozva. Valószínűleg nem jött el mindenki, akiket megkerestek a koronavírus terjedését elemző folyamat keretében.

2020. május 6.

(A fotók a DE honlapjáról származnak.)