A Nyírbátori Kulturális Központ is nagy veszteségként éli meg a programok és a nézők jelenlegi kötelező mellőzését. Mint a kulturális Központ munkatársától megtudtuk, a nyírbátori programok egyrészét nem mondták vissza egyértelműen, hanem áthelyezték a fellépőkkel történt egyeztetéseket követően későbbi, jelenleg biztonságosabbnak vélt időpontokra. 

Vályogos Gréta kiemelte: biztosan láthatja majd a helyi közönség a Hippolyt, a lakáj című színházi előadást a Turay Ida Színház előadásában, a Nicsak, ki lakik itt?! című darabot a Bánfalvy Stúdiótól. Az említett bérletes előadásokon túl későbbi időpontban lesz látható a Gergely Theáter által jegyzett Pasik a pácban című produkció. Akik már megváltották jegyüket erre a bérleten kívüli programra, ők az új időpontban természetesen megtekinthetik ezzel a belépővel az előadást. A legkisebbek számára szervezett Bibedombi szörnyhatározó című produkciót a Napsugár Bábszínház is egy másik időpontban mutatja be a nagyszínpadon. A színházi előadásokon túl a későbbiekben kap helyet a kulturális programok között az a könyvbemutató, közönségtalálkozó, amelynek vendége Sál Endre lesz. Az író, újságíró által szerkesztett Újságmúzeum című oldal ma már tízezreket ér el minden reggel, amikor a szerző közzéteszi legújabb Facebook-bejegyzését. Ezek az írások eddig is online voltak elérhetőek, így a későbbi nyírbátori találkozásig bárki felfedezheti az oldalt saját maga számára. Az írások főként a régmúlt ismert vagy már elfeledett szereplőit mutatja be a hazai filmipar, színházi, kulturális, éjszakai élet, stb. kapcsán. Az író eddigi munkáiból már megjelent egy kötet is Mi, magyarok címmel. 
Ezúton is szeretnénk tájékoztatni a nyírbátori közönséget, hogy Presser Gábor elhalasztott szerzői estje 2020. november 11-én lesz látható a Nyírbátori Kulturális Központ színháztermében. eni