A "Bathory Fest - Kultúra, történelem és európai oktatás" című projektet 2023. június 30. és július 2. között valósította meg Szilágysomlyó város közösen a testvérvárosaival, Nyírbátorral és Czchówval, így három európai ország, Románia, Magyarország és Lengyelország vett részt a projekten. A rendezvény a testvérvárosok találkozója volt, ami Szilágysomlyó városában zajlott. Az eseményen összesen 315 résztvevő volt, köztük 105 helyi a romániai Szilágysomlyóról és 105 nemzetközi Nyírbátorból, Magyarországról, valamint 105 résztvevő Czchowról, Lengyelországból. A projekt célja a testvérvárosok közötti társadalmi és kulturális kapcsolatok megerősítése volt. Kedvező keretet teremtett számukra, hogy felfedezzék a kulturális sokféleséget és azokat a közös örökségeket, amelyek a három település történelmében megjelennek, különös tekintettel Báthory István korszakára. Emellett az európai érdeklődési témákat is megbeszélték, ezek között szerepelt az Európai Unió történelme, az euroszkepticizmus, az Európa jövője és a szolidaritás az Európai Unióban.

Nyírbátor Város Önkormányzata delegációjának tagjai Levendáné Dr. Lengyel Valéria, Polyák László és Tóthné Barna Júlia önkormányzati képviselők voltak. A városi civil szervezek közül a Bátor Mazsorett csoport, a Nyírbátori Fúvószenekar, a Nyírbátori Sakk Sportegyesület és egy főzőcsapat járult hozzá a rendezvény sikeréhez és erősítette Szilágysomlyóval a testvérvárosi kapcsolatot.

A projekt Facebook oldala: https://www.facebook.com/profile.php?id=100092173123207

 Rendezvény leírás

Az eseményről készült felvétel (Bátor Média - Paletta Magazin) ezen a linken 27 perc 30 másodperctől tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=FoOijAk_9IM

Az eseményről készített fotók (Bátor Mazsorett csoport Facebook oldala) ezen a linken nézhetők meg: 
https://www.facebook.com/batormazsorett/posts/pfbid0aTxJRvhkbx3BpCiSAY9uUwSWyD7qpXPXCEv4k6RRuoLwk2v8Qpcs2UGxz4aAUTiml

?locale=hu_HU

       

Kapcsolt videó