2021-évben a december hónap elsősorban már a karácsonyi készülődésről szólt, igyekeztünk a lakókkal méltóképpen megünnepelni az adventet, illetve felkészülni a karácsonyra. Célunk volt, hogy fokozzuk, erősítsük lakóinkban a szeretet érzését.  
 

Már a hónap elején megkezdtük az ünnepi készülődést. Ünnepi díszbe öltöztettük a társalgót, az étkezőt, mézeskalácsot sütöttünk. Meggyújtottuk az adventi gyertyákat, volt közös imádkozás, felelevenítettünk verseket, karácsonyi történeteket, hagyományokat, népszokásokat. A lakók, dolgozók közösen öltöztették fel a karácsonyfát. 

 
December 6-án egyben lett megtartva a Mikulás, illetve a karácsonyi ünnepség, melyet megtisztelt jelenlétével Máté Antal polgármester úr is.
Hozzánk is ellátogatott a Mikulás, minden lakó ajándékban részesült. Ezen a napon került sor egy új társalgó átadására is, a lakók nagy örömére. A feldíszített karácsonyfánál a lakókról fotó készült, melyet meglepetésként eljuttattunk a családjaik részére. Ezekről az eseményekről készült képeket a facebook oldalunkon megtekinthetik. https://www.facebook.com/idosotthon.nyirbatori
 
Sok felajánlás, adomány érkezett a hozzátartozók részéről mind a mézeskalács sütéshez, mind a karácsonyi ajándékokhoz, illetve magát a karácsonyfát is egy hozzátartozótól kaptuk. 
 
Lehetőség volt az ünnepek idejére hazautazni a családtagokhoz, illetve az ünnep minden napján lehetett látogatni a lakókat szigorú járványügyi előírások betartásával, ezzel is hozzájárultunk az ünnepek nyugodt és meghitt átéléséhez. Az ünnepi látogatási rendről, hazautazásról, csomagátvételről, illetve ezek feltételeiről a hozzátartozók e-mailben, ill. telefonon tájékoztatást. kaptak. 
 
   
 
Az év utolsó napján, december 31-én közös koccintással kívántunk valamennyi lakónak, dolgozónak boldog új esztendőt, egyúttal megköszöntük mindenkinek a türelmét, kitartását, melyet mind a felújítási munkák során, mind a járványügyi helyzet miatt hozott szigorítások során tanúsítottak. 
 
Lorántné Szmolinka Anna
egységvezető