Csúcstechnológia a mozgásszervi betegeknek

 

A próbaüzem után végre ismét lehet mágneses terápiára is járni a nyírbátori Sárkányfürdő gyógyászati részlegében.

Nagyon gyorsan híre ment a készüléknek. Korábban néhány hétig már próbaüzemben használhattunk egy ilyen korszerű gépet és nagyon kedvezők a tapasztalatok – mondta dr. Tisza Andrea, aki hozzátette: az önkormányzat most vett egy új gépet és sokan szeretnék, ha ezzel kapnák meg a szükséges kezeléseket. A betegek egy része direkt kivárt a kezelésekkel. Ők csak azután jelentkeztek, amikor megtudták, hogy a terápiában ismét hozzáférhető a mágneses terápia.

Ma ez az egyik legkorszerűbb eszköz ebben a műfajban, és tudomásom szerint ma ez a készülék számít a legkorszerűbbnek a megyében. Nyíregyházán is csak régebbi típusok vannak – folytatta a doktornő.

Nagyon széles spektrumban alkalmazható a készülék: akár sérülés utáni rehabilitáció történik, vagy műtétek utáni, vagy kopásos betegségek, izomfájdalom, gyulladás. Nagyon gyorsan érződik a kezelések hatása. Előfordul, hogy egy becsípődött derékfájdalomnál már három kezelés után is komoly javulás történik. Sokkal rövidebb a gyógyulási folyamat ezzel a kezeléssel.

A korábbi, a próbaidőszakból az a tapasztalatunk, hogy tartós hatással számolhatunk, a javulás, illetve a gyógyulás hosszútávúnak ígérkezik – avatott be a további részletekbe dr. Tisza Andrea, aki azt is elárulta: az izomsérüléses panaszok és a kopásos fájdalmak ezzel az eljárással jelentősen javíthatók, illetve megszüntethetők. Az az óriási előnye a korábbi eljárásokkal szemben, hogy itt a mélyebb rétegekig is eljutnak és ott hat az eljárás, a kezelés, ahol a baj forrása van. Ez egy óriási előnye a magnetoterápiának. Természetesen, ezt a kezelést is finanszírozza az OEP, tehát ingyenes a betegek számára.

nm