Hamarosan itt a második téli kihívás

Várják a jelentkezéseket a Dragon Ice-ra

20200222 - Ez az érdekes számsor az idei nyírbátori extrém futóverseny téli futamának dátuma. A város már évekkel ezelőtt magasra helyezte a lécet, amikor életre hívta a Dragon Race elnevezésű akadály futóversenyt, már elsőre is magas színvonalon. Az egyre népszerűbb, erőt és embert próbáló kihívások között a nyírbátori kezdeményezést már jegyzik, így a sportág szerelmesei időben értesülnek a versenykiírásokról. A téli futam tavalyi bevezetésével pedig évente már két alkalommal indulnak meg a Sárkány fürdő felé a tettre kész versenyzők.

Margitics Zoltán, szervező

  •  
  •  
  •  
  • Rettentően izgulunk most is, mint mindig, hiszen minden verseny szervezése izgalommal, izgatottsággal jár. Ennek az izgalomnak most külön oka is van, hiszen egy új kategória bevezetése előtt állunk. Ez pedig az 5+ pro kategória. Ez azt jelenti, hogy mindent az elemekért és semmit a kényelemért. Ide már valóban csak azok neveznek, akik az idővel és az elemekkel szeretnének harcolni és egy igazi küzdelemre vágynak. A másik kategória is megmarad és abban is kemény küzdelem várható. A tavalyi, bevezető szériánk sikerének hatására, az akkori versenyzők tapasztalatainak, elégedettségének köszönhetően már elég nagy az érdeklődés az idei Dragon Ice iránt. Alig egy hónapja nevezhetnek a versenyzők és máris duplája a regisztrálók száma a tavalyinak, ugyanezt az időszakot tekintve. A hátralévő hónap pedig biztosan meghozza a várt sikert, és akár megsokszorozhatjuk a múlt évi létszámot. Ehhez természetesen az is szükséges, hogy már sportberkeken belül számolnak velünk. Konkrét téli és nyári dátummal szerepelünk az éves versenynaptárban, mint akadályfutó verseny. A Dragon Race és Dragon Ice ilyen módon nem válik el egymástól. 2019 után idén is a város és a strand vezetésével arra szerettük volna kihegyezni a téli futamot, hogy a küzdelmek mellett igazi élményt is kapjanak a versenyzők. Ezért a fürdő már nem csak egy, hanem két kültéri medencét vet be a cél érdekében. Az elmúlt évi kezdeményezés egyik nagyon fontos eleme volt, hogy az utolsó akadályt a kültéri termál medencében állítottuk fel. A megfáradt, átfázott versenyzők számára ez egy remek befejezés, egy igazi ajándék volt az embert próbáló futam végén. Így, hogy a másik termál medencét is használhatjuk a verseny idején, abban is elhelyezünk majd néhány akadályt. A várható időjárás, az akkori konkrét körülmények is befolyásolják viszont, hogy hány akadályon kell átküzdeniük magukat a versenyzőknek. Most azt tudom mondani, hogy kb. 50-60 akadályra lehet számítani.Február 22-e a dátum, sokan ezzel a versennyel indítják az évüket, hiszen ennek a szakágnak a hazai versenyei közül mi vagyunk az elsők.

Belus Tamás, fürdővezető, Sárkány Wellness és Gyógyfürdő

  • Ez a verseny, ezek a versenyek egyértelműen felhívják a figyelmet a fürdőre és természetesen a városra is. Kísérőkkel, családtagokkal egy-egy verseny alkalmával több százan jönnek el ide, Nyírbátorba, és ha jó tapasztalatokkal távoznak innen, akkor jó hírünket keltik. Ez mindenképpen hasznos nekünk is és az egész településnek. A fürdő területe és környezete pedig egy jó versenyközpont főként egy téli verseny esetén. Ilyenkor egyáltalán nem mindegy, milyen körülmények vannak az átöltözésre, pl. Ezek a versenyzők, ezek a „gladiátorok”, akik végigmennek a pályán a nehéz feladatokat teljesítve, közben lefőnek, kiizzadnak, könnyen megfázhatnának, viszont mi igyekszünk olyan körülményeket biztosítani, amelyek segítségével ezt talán meg tudjuk akadályozni. Tudomásom szerint mi voltunk az elsők, akik – mint fürdő – beálltunk egy ilyen típusú verseny mögé. Most már van, aki ezt észrevette és másolja. De ez nem baj! Addig jó, amíg az ember elől jár és vannak követői.

Az idei téli futam alkalmával is átengedjük a kültéri termál medencét - ezúttal medencéket - a versenyzőknek. Ilyenkor a fürdőző vendégeket sajnos ki kell zárnunk ez alól a szolgáltatás alól közegészségügyi szempontok miatt. Tavaly is sikerült ezt megoldani, és a megfelelő kommunikációval bizonyára idén is elérjük, hogy ne legyen ebből a szempontból sem probléma.                                                     eni