Példaértékű utánpótlás nevelés történik a nyírbátori asztalitenisz sportban. Szoktak ilyeneket mondani, főleg ünnepélyes alkalmakon, hiszen az átadókon általában dícsérni szoktak. Csakhogy a nyírbátori ping-pong, vagy asztalitenisz tényleg páratlan eredményekkel dicsekedhetne, ha bárki is lenne, aki ezzel verné a mellét. Szerencsére inkább dolgoznak. Aminek eredményeként rengeteg, de tényleg nagyon sok gyerek fog ütőt a kezébe és meglepő ügyességgel püfölik a labdákat az asztal túloldalára. Ha az ember látja azokat a 6-8 éves, még az asztal lapját is alig túlnövő gyerekeket, akik az ünnepélyes esemény koronázásaként megtöltötték a termet és 11 asztalnál művelték a varázslatos dolgaikat, akkor tényleg elhiheti Nátrán Roland a MOATSZ elnökének szavait, hogy nincs még egy olyan egyesület, ahol ennyire az utánpótlás és a tömegsport lenne a fő szempont, mint Nyírbátorban. Teszik mindezt úgy, hogy emellett még országraszóló eredményeket is fel tudnak mutatni.

Ne felejtsük el, hogy nyírbátori Majoros Bence, többszörös magyar bajnok, aki a nyáron Tokióban képviseli Magyarországot és dobogtatja meg a büszke bátori szíveket.  Hasonló karrierre számíthat Tőlgyes Dorottya is, aki már évek óta ranglista-vezető korosztályában és az idősebbek között is. Ők lennének a kirakat. Mindenhol máshol, de nem itt. Itt azok a kicsik, akik között ma is több, nagy reményekre jogosító tehetség van. A nyírbátori klubnál tudnak valamit, amit sikeresen őriznek, adnak át és visznek tovább. Az itteni tehetség valahogy megőrzi, megtartja a játék örömét. Nem mintha nem számítana az eredmény - mert persze, hogy a legsikeresebbek tablóival, eredményeivel van tele a csarnok fala - de emellett az számít, hogy sokan és örömmel üssék a labdákat.A szemlélet, ami persze lehet, hogy részben tanulható, de sokkal inkább belülről jövő jellemző sportvezetőre, edzőre és látszik a sok tehetséges, mosolygós, vidám és persze büszke kisebb-nagyobb gyereken is. Bizony, hogy benne van ebben a következő "Majoros, a következő Dodó", de ha nem lenne, akkor pedig marad a játék öröme, s a jó érzés, ami minden örömmel végzett sportteljesítmény után elárasztja az embert.

Közel 80 millió Ft-os volt az a beruházás, aminek eredményeként egy jó minőségű, 12 személyes szálláshelyet alakítottak ki, illetve 70 négyzetméterrel kibővítettek a csarnokot is.  Ezzel elérték, hogy Nyírbátorban a legmagasabb szintű versenyeket is meg lehet rendezni, de azt is elérték, hogy még 2-3 asztallal többet lehet beállítani és ezzel is több gyerek tud egyszerre játszani. Mert valahol azért ez a fő cél.

A város 34 millió Ft-al támogatta a fejlesztést, a többit a szövetség biztosította . A slusszpoén sem maradt el a hivatalos, szalagvágásos avatón. Nyírbátor Önkormányzata az olimpiai kvótaszerzésben nyújtott munka elismeréseként 2.5 millió Ft rendkívűli támogatást adott a helyi asztalitenisz klub működéséhez.