Folytatódik a járdaépítési program

Idén tavasszal folytatódik a járdaprogram a városban. Ebben az évben 2500 méter járdaszakasz építését tervezi az önkormányzat. Már érkeznek az árajánlatok, március végén a konkrét munkák is elkezdődnek.

Az első szakaszban a Szőlő és az Akácfa utca kerül sorra. Ott a félbemaradt építkezést folytatják. Új járdát kap a Domb, a Dezső, az Encsencsi, és a Szűk utcán is folytatódik a program. A felsorolt helyeken térkővel burkolják a járdákat, a Táncsics utcán pedig aszfaltoznak. Ha a keret engedi, további utcákban is épül új járda.

Széchenyi utca

A tervek szerint a nyár végén már friss aszfaltborítás lesz a Széchenyi utcán, aláírták a szerződést a kivitelezővel, illetve átadták neki a munkaterületet, kezdődhet a munka. A befejezés határideje augusztus 31. Azért van ez a hosszúnak tűnő idő, mert itt az útépítés a  Nyírségvíz beruházása párhuzamosan folyik majd. Itt egy gerinchálózat épül, illetve megtörténik a szennyvízbeállások rekonstrukciója is.

Elkerülő

Talán az egyik legfontosabb útprogram az un. elkerülő út építése az Ipari Park mellett. Ennek a közbeszerzése már folyamatban van. Idén ott is elkezdődik az építkezés. Ami a belvárost illeti, négy kisebb, de nagyon fontos szakasz épül. Az egyik a Fáy úti óvoda környékén könnyíti meg a közlekedést, egyúttal parkolókat is kialakítanak. A Szentvér és a Fáy utca közötti szervizút is megépül. Az Ifjúság utcát a Kossuth, illetve az Egyház utcával összekötő, kisebb szakasz megépítését is tervezi az önkormányzat. A tervek már elkészültek, a forrás is rendelkezésre áll.

Pappné dr Fülöp Enikő osztályvezető hozzátette: „sokkal nagyobb ütemben haladhatnánk, ha állami forrásokat is kapnánk. Az önkormányzat így is jelentős pénzeket költ ilyen és hasonló célokra, de természetesen ezek a források korlátozottak”.