Romlanak az adatok, gyorsan terjed a járvány Nyírbátorban is.  Szerdán 2 koronavírusost találtak a Városházán, 1 pozitív lett az SZKI szűrésén, 3 labdarugó az NYLSE szűrésén derült ki és a lakossági tesztelésen is volt 9 pozitív teszt. Találtak még 1 pozitív mintát a Kerekerdő Óvodó dolgozóinak tesztelésén is.  Riasztó számok naponta Nyírbátorban is, ami jelzi, hogy erősen terjed a vírus, érdemes fokozottan betartani a szábályokat, óvintézkedéseket.

 A Nyírbátori önkormányzat, úttörőként, elsőként az országban elkezdte a lakosság szűrését és rendszeresen tesztelik az önkormányzat érdekkörébe tartozó cégek, intézmények dolgozóit is. Ugyanakkor, mivel az állami tesztelés foghíjas, s még az is akadozik, kiterjesztették az ingyenes tesztelés lehetőségét a város oktatási, nevelési, szociális intézményeinek dolgozóira is. A következő lépés a csapatsportokban érintett egyesületek szűrési lehetőségének a felajánlása. S, kiderült, nagyon aktuális lépés volt, hiszen a Nyírbátori LSE labdarugói között 4 pozitív teszt, s következtében az edzések felfüggesztése, a mérkőzés elhalasztása lett.

 Az önkormányzat, ha valakinek semmilyen kedvezénye nem volt, önköltséges alapon biztosította a tesztelést.Előbb csak a város lakosságának, majd kiterjesztették a járás lakói felé is. A harmadik hullám, azaz a járvány gyors terjedése okán, a nyírbátori lakosság féláron, 1500 forintért teszteltetheti magát az Orvosi Ügyeleten kialakított tesztelő ponton hétfőn, szerdán és pénteken 16-18 óra között. Eredetileg 7000 tesztet vásárolt a város, majd ezt követően még 3000 tesztet, de az igények növekedésével, illetve a helyzet súlyossága miatt, most újabb 3000 tesztet rendeltek. Ezek között már vannak olyan tesztek is, amelyekkel könnyebb a gyerekek tesztelése.

A védekezéshez az önkormányzat csütörtöktől vasárnapig un. FFP2-s maszkokat oszt Nyírbátorban. Minden 6 éven felüli, állandó lakcímre bejelentett nyírbátori lakosnak 2 db jó minőségű, többször használható maszkot visznek ki az önkéntesek.