Több mint fél milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert az önkormányzat egy TOP-os pályázaton az Inkubátorház és Szolgáltató Központ bővítésére.


Az 559,5 millió forintos beruházásnak köszönhetően az új épületben tizenegy irodát és hat műhelyt alakítottak ki a kiszolgáló helyiségekkel együtt. A megépült szárnyban a maximum három éve bejegyzett helyi mikro-, kis- és középvállalkozások, illetve az induló és start-up vállalkozások kapnak helyet.

„Bízom benne, hogy a következő években nagyon sok helyi vállalkozó, tud ebben az Inkubátorházban majd új vállalkozást elindítani, sikeressé válni. Vannak erre nagyon jó példák, hiszen az elmúlt tizenöt évben sok kisvállalkozó tudott kellően naggyá válni a városban, összekapcsolódva az itt működő multinacionális vállalatokkal. A célunk az, hogy a jövőben ez még több kisvállalkozónak sikerüljön” – mondta a projektzáró rendezvényen Máté Antal polgármester.


A régió legdinamikusabban fejlődő ipari parkjában elhelyezkedő Inkubátorház jelenleg is közel 100 %-os kihasználtsággal működik.  Az üzemeltetők már tárgyalásokat folytatnak azokkal az érdeklődőkkel, akik az új épületben letelepednének.