Befejeződött a kivitelezés a Nyírbátor Város Önkormányzata által elnyert TOP-3.1.1-15-SB1-2016- 00003 azonosítószámú, „Meglévő kerékpárutak hálózati rendszerré történő fejlesztése Nyírbátorban” című projekt vonatkozásában. Nyírbátor Város Önkormányzata 304,41 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A fejlesztés keretei között a Nyírbátor belterületén lévő kerékpárutak összekapcsolása, hálózati rendszerré történő alakítása valósult meg.

Nyírbátor Város Önkormányzata, olyan fejlesztést hajtott végre a településén, amely hozzájárul az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a CO2 kibocsátás csökkentéséhez, az élhető városi környezet kialakulásához. A 304,41 millió forint európai uniós támogatás segítségével a lakóterületen kívül elhelyezkedő munkahelyek és a települések belterülete került összekapcsolásra. Mely azért is kiemelkedően fontos, mert a Nyírbátori Ipari Park a megye egyik legjelentősebb iparterülete, naponta rendkívül sok munkavállaló fordul meg. A beruházásnak köszönhetően lehetővé vált a kerékpárral való városközpontba jutás, a szakrendelők, a város történelmi nevezetességeinek, valamint az Ipari Parkban lévő cégek elérése. Továbbá a fejlesztéssel, a kerékpárral való közlekedés is biztonságosabbá vált. 
A megvalósult pályázat segíti a fenntartható, környezetbarát közlekedésre való nevelést. A fejlesztés egyik célja az egészséges életmódra való serkentés, helyi turizmus erősödése. Az európai uniós támogatásnak köszönhetően, megvalósításra került egy Közlekedési nap, ahol általános iskolás gyerekek különböző kerékpározásra ösztönző programokon vehettek részt a rendőrség bevonásával. A kerékpárút által biztonságosan bejárhatók lettek nagy távolságok a családosok részére is.
 
A projekt fizikai befejezésének dátuma: 2021. szeptember 30
 
„A projektről bővebb információt a www.nyirbator.hu oldalon olvashatnak.”
 
További információ kérhető: Sipos Gábor sajtóreferenstől. Elérhetőség: (06 42) 281-042/161