Több nyírbátori pályázat vár elbírálásra, s ezek közül most háromnál hírdettek eredményt. A nyertes pályázatok 1.3 milliárd Ft fejlesztési ehetőséget teremtenek a városban. 

Ezek közül, a közel 700 millió Ft-ot hozó TOP-PLUSZ lehetőséget teremt a város nyugati részén két új esővíz-tározó építésére. Ezzel a csapadékvíz elvezetés oldódhat meg. Ugyanez a forrása a Bankudvar megújításának. Ezen a területen 93 parkolót építenek és kialakítanak két töltőállomást elektromos gépjárművek számára. A Fáy András u és a Munkácsy stny lakótömb belső területén új játszótéri elemeket szerelnek fel, növényeket ültetnek és a zöldfelületet is növelik.

Egy másik, 450 milliós pályázatból energetikai korszerűsítést finanszíroznak az Idősek Otthonában és a Városháza épületében.

A harmadik, közel 200 milliós nyertes pályázat a József Attila u. 7.sz alatti önkormányzati óvoda felújítását fedezi. Ebből, többek között a tornaszobát korszerűsítik, kicserélik az ajtókat, megújúl a konyha, butorokat cserélnek és természetesen bővítik az udvari játszóteret is.