Különleges kezdeményezéssel fordul a lakosság felé a Nyírbátori Kulturális Központ a Magyar Költészet Napja kapcsán. Egyéni és mégis közös szavalásra hívnak mindenkit. Két verset választottak ki az intézmény munkatársai a közös szavalatok elkészítéséhez. A vállalkozó kedvű nyírbátoriakat arra kérik, hogy készítsenek videófelvételt szavalatukról és azt juttassák el a megadott e-mail címre.

- Április 11-e a Magyar Költészet Napja. Mindenképpen szerettünk volna megemlékezni erről a napról valamilyen formában. A korábban megszokott módon még 2021-ben sincs lehetőségünk ünnepelni, így egy kollázs elkészítése mellett döntöttünk. Felhívásunk egy közös szavalásra valamennyi korosztály számára szól. A verseket is ennek figyelembevételével választottuk ki.  Az egyik vers József Attila: Altató című költeménye, a másik pedig Petőfi Sándor: Alföld című verse - mondta el érdeklődésünkre Vályogos Gréta, a Nyírbátori Kulturális Központ intézményvezetője.

Hozzátette: Minden érdeklődőnek szívesen segítenek a videófelvételek elkészítése kapcsán és az üzenetek továbbítását illetően is. A Kulturális Központ részletes felhívását megtalálják az intézmény Facebook-oldalán is.