Különös Újévi Koncert

Felcsendül a zeneszó, színpadra lépnek a táncosok. Díszbe öltözött a színházterem, köszöntő gondolatok következnek. Kezdődhetne így is a 21. Újévi koncert. Több mint két évtized után először marad el a nívós rendezvény a járvány miatt. A hagyomány folytatásához ragaszkodva, csak most egy kicsit másként, online formában nyitja meg az évet a két jubiláló művészeti együttes.

A nyírbátoriak kultúra szerető emberek. Tanúsítja ezt az is, hogy újév napján zsúfolásig telik meg a Kulturális Központ színházterme. Nemcsak a fellépők hozzátartozói, hanem a városlakók is kíváncsiak a „nagy koncertre”. A zenekar és a mazsorettek közös műsorral kápráztatják el mindig a közönséget. Egy év teljes munkája az, amit belefektetnek.

A Bátor Mazsorett Egyesület és a Nyírbátori Fúvószenekar közös produkciója a 2020-as Újévi koncerten

A Nyírbátori Fúvószenekar és a Bátor Mazsorett Egyesület PRO URBE NYÍRBÁTOR kitüntetettek. Mindkét művészeti csoport büszke erre a rangos címre. A zenekarnak 2005-ben, a mazsorett csoportnak 2017-ben ítélte oda a város önkormányzata. Nemzetközi sikereik, nyírbátori és megannyi belföldi szerepléseik hozzájárultak ahhoz, hogy nevüket határon innen és túl is jegyezzék.

Különös Újévi Koncert lett volna a 21., hiszen mindkét együttes kerek évfordulót ünnepel. A zenekar idén 40 éves, a mazsorett csoport jövőre 25 éves lesz.

20. Újévi koncert 2020. január 1.

Hogy ne szakadjon meg a hagyomány, a nagy érdeklődésre is tekintettel, online koncertet kínálnak a városi média közreműködésével. A Bátor Televízióban január 1-jén, pénteken 17 órától, a koncert tervezett idejében, a 2018-as nagy sikerű Újévi Koncertet lathatnak újra. Felelevenednek sikerszámok, népszerű koreográfiák. Többek között olyan produkciókat is újra megnézhetnek, amelyekkel nemzetközi versenyeken fődíjat és különdíjat is nyertek az együttesek. Ezzel a rendkívüli ismétléssel szeretnék köszönteni a városlakókat az év első napján. Januárban egy korábbi évekből készített összeállítás várható.

Online 21. Újévi Koncert – 2018-as Újévi Koncert ismétlése 
Bátor Televízió, 2021. január 1. (péntek) 17:00

Kezdjék velünk az új évet!

Polyák Dézi