Nem szünetel az iskolai étkeztetés az OC-ban

Felnőtt ebédet is tudnak biztosítani 750 Ft/adag áron

A nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola konyháján továbbra is folyik a munka, a konyha üzemel. A Nyírbátori Gazdasági és Szolgáltató Intézmény igyekszik a családok életét azáltal is megkönnyíteni, hogy az eredetileg iskolai tanítási napoknak minősülő időszakban biztosítja az intézményi étkeztetést a tanulók számára.

  • Ugyanúgy főzünk ebben a megváltozott helyzetben is, tehát akik iskolaidőben eddig is igényelték az ebédet, vagy akár a tízórait és uzsonnát, azok számára a napi háromszori étkezést továbbra is tudjuk biztosítani. Az iskola nem zárt be, a tanítás nem szűnt meg, jelenleg digitális oktatás zajlik – mondta el érdeklődésünkre Sum Ferenc.

 

  • Annak érdekében, hogy minél többen értesüljenek a folyamatos étkeztetési szolgáltatásról, felvettük a kapcsolatot az iskolával. Van egy olyan együttműködésünk, miszerint az oktatási intézmény az osztályfőnökökön keresztül értesíti a tanulókat és családjukat erről a lehetőségről. Az értesítést többször kiküldik, a tájékoztatás folyamatos éppen azért, hogy minél több szülő tudjon az étkezési lehetőségről. Amennyiben a családok ezt igénylik, az iskola felé jelzik, mi pedig az iskolától kapjuk meg az igénylők listáját. Ezt a szolgáltatást most kibővítettük, így a jövőben már felnőtt ebédet is tudunk biztosítani a családok számára 750 Ft/adag áron. Fontos, hogy akár több felnőtt adagot is rendelhet egy-egy család. Ezt is az iskola felé kell a szülőknek jelezni. A gyerekek az eredeti menza áron juthatnak hozzá az ebédhez, illetve a tízóraihoz és uzsonnához a korábbi étkezési díjaknak megfelelően – tudtuk meg a Nyírbátori Gazdasági és Szolgáltató Intézmény vezetőjétől. Akiknek ingyenesen járt ez a szolgáltatás, vagy fél árat kellett fizetniük érte, azok számára ezek a feltételek lesznek érvényesek továbbra is. A napi háromszori étkezést egy csomagban kapják meg a gyerekek, amikor az ebédért jönnek.

Sum Ferenc hozzátette:

  • Az ebédet minden nap két helyen lehet átvenni egyszer használatos műanyag csomagolásban. Az egyik helyszín maga a konyha a Zrínyi Ilona utcán, ahol egy átadó ajtón keresztül vehetik át a szülők az ebédet. A másik helyszín pedig a József Attila utcai közösségi ház, hiszen nagyon sok tanuló jár arról a területről az iskolába. Azért, hogy ne kelljen az ebédért az egész városon átsétálniuk, az ő számukra ezért kiszállítjuk, és ott osztjuk ki azt. ide naponta 140 ebédet hordunk ki. A Zrínyi utcai konyháról egyelőre kevés ebédet visznek el. Az eddigi érdeklődés tehát nem túl nagy, de ez a szám biztosan növekedni fog a következő időszakban. Ha majd a szülőknek már újra be kell menniük a munkahelyükre, és a gyerekek ellátását nehezebben tudják megoldani, ez talán egy megnyugtatóbb lehetőség lesz számukra. Az igénylés nagyon egyszerűen működik, hiszen ha adott napon délig az igény megérkezik a másnapi ebédre, akkor azt mi már tudjuk biztosítani a tanulók, a családok számára. Ezt követően, amíg kérik, addig minden nap elkészítjük számukra az ebédet. De ki kell emelni, hogy ez az étkezési lehetőség kizárólag az iskolai tanítási időszakra vonatkozik. Április 9-én elkezdődik a tavaszi szünet, és húsvét utáni kedden fejeződik be, így ebben az időszakban nem érvényesül ez a lehetőség. A tavaszi szünet idején a szünidei gyermekétkeztetés fog működni.

eni