A Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola mozgalmas adventi időszakot tudhat magáénak.

Intézményünk diákjainak - a zord időjárás ellenére is - sikerült igazi ünnepi hangulatot varázsolni kedves kis műsorukkal a 2. gyertya meggyújtásán Nyírbátor város főterén 2018. december 9-én.

A felső tagozat számára hosszú évek óta meghirdetjük a „Szeretet hangja” adventi rajzversenyt, melynek pályamunkáit iskolánk aulájában állítottuk ki.

            December 15-én Családi és Diákönkormányzati Napot tartottunk, melyet rendhagyó módon indítottunk. Nagyon sok tehetséges tanítványunkat szólítottunk ki iskolánk „dicsőségszínpadára”, akik az elmúlt hónapokban különböző versenyeken értek el dobogós helyezéseket. A családi nap több helyszínen folyt. Az „Angyalleső” versmondó délelőttön - melynek már hagyománya van iskolánkban - több mint 30 diákunk mondhatta el a számára legkedvesebb ünnepre hangolódó verset. A verseny résztvevői könyvjutalomban részesültek. Lehetőségük volt tanulóinknak mézeskalácsot sütni, adventi vetélkedőn részt venni, játékos, ügyességi feladatokban megmérettetni, valamint karácsonyi díszeket készíteni. Legnagyobb örömünkre, mindezt szülőkkel együtt tehettük. Az előzetesen meghirdetett karácsonyi TEREMSZÉPSÉGVERSENY díjkiosztóját is ekkor tartottuk.
A napot igazán különlegesen zártuk: felállítottuk a saját élő karácsonyfánkat.

            December 21-én meghitt, karácsonyi ünnepi műsorral kedveskedtünk a meghívott vendégeinknek, a kedves szülőknek, nagyszülőknek, tanítványainknak. A kéttanos diákjaink angol dallal nyitották az estét. A műsorszámok között jeleneteket, verseket, táncokat is találhattunk. Az ünnepség az iskola énekkarának műsorával teljesedett ki. Hisszük, hogy mindenki felejthetetlen élményekkel gazdagodott.

            A téli szünetről visszatérve 2019. január 12-én Jótékonysági bált - "Pótszilvesztert" rendeztünk. A jókedvet az est nyitányaként intézményünk 7.a és 8.a osztály táncos lábú lányainak, valamint Balogh Tícia - Nagy-Kasza Kristóf, Cruz Heather Laura - Demarcsek Dániel a Nyírség Táncegyüttes tagjainak fantasztikus műsora alapozta meg a több mint 300 vendég számára.

Intézményünk tantestülete, tanulóifjúsága és szülői választmánya nevében szeretnénk megköszönni minden kedves szülőnknek, támogatónknak, hogy önzetlen felajánlásával, részvételével, munkájával hozzájárult Jótékonysági bálunk sikeres, színvonalas megrendezéséhez.

Támogató segítségüket köszönjük!