RENDKIVŰLI TANÍTÁSI SZÜNET DECEMBER 11-18. KÖZÖTT A MAGYAR-ANGOL KÉTTANNYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

Csütörtökön az önkormányzat által felajánlott ingyenes gyorstesztekkel Nyírbátorban folytatódott az iskolák és a nevelési-oktatási intézmények dolgozóinak a COVID szűrési programja.

A mai teszteléseken összesen 14 pozitív esetet találtak, a legsúlyosabb helyzet a Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskolában van. A tesztelésre jelentkezett 43 dolgozó között 11 pozitív esetet mutattak ki. 

A Báthory István Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumban 1, a Nyírbátori Éltes Mátyás Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégiumban szintén egy beteget szűrtek ki.

A Leonardo Média Akadémia Nyírbátori Tagintézményében, illetve a Báthory Anna Református Általános Iskola és Óvodában nem találtak koronavírusos beteget.

A 11 pozitív eset, illetve a 10 egyéb betegség miatt táppénzen lévő pedagógus miatt a Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskolában DECEMBER 11-18. KÖZÖTT RENDKÍVÜLI TANÍTÁSI SZÜNETET RENDELTEK EL. A KRÉTA rendszeren keresztül a szünet elrendeléséről már tájékoztatták a szülőket is. Ebben az időszakban az iskolában SEMMILYEN OKTATÁS nem lesz. A szünet elrendelését még az Operatív Törzsnek is jóvá kell hagynia. A pozitív tesztek eredményét illetve a hozzátartozó személyes adatokat eljuttatták a háziorvosokhoz, további ezzel kapcsolatos intézkedéseket a járványügyi hatóság hozhat. A Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskolára vonatkozó információkat megerősítette a Mátészalkai Tankerületi Központ vezetője Pesti Béla László is.


Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola